EVO KAKO DA NA NAJLAKŠI NAČIN OČISTITE SUDOPERU: Svaku noć pred spavanje uradite ovo!
Foto: Profimedia

očistite lako!

EVO KAKO DA NA NAJLAKŠI NAČIN OČISTITE SUDOPERU: Svaku noć pred spavanje uradite ovo!

Ako je začepljenje stalni problem vaših cevi, postoji način kako biste to mogli da prečite i učiniti da vaš vodovodni sistem funkcioniše odlično.

Objavljeno: 00:25h

Dovoljno je samo da povremeno preko noći u odvode ulijete smesu sastojaka koje skoro svako ima u svojoj kući.

Recept je sledeći: pomešajte pola šoljice praška za pecivo i soli, pola litre sirćeta i litar i po ključale vode. Ovo će delovati na svim odvodima, u sudoperama, tuševima i kadama. A uz to je smesa ekološki puno bolja od kupovnih sredstava koja sadrže jake hemikalije.

1 / 3 Foto: Profimedia

Prvo što treba da uradite je sipate so i prašak za pecivo u odvod. Dodajte sirće i pustite da se smesa zapeni otprilike jedan minut. Isperite penu s najmanje litar i po ključale vode. So će pomoći u razgradnji masti i nakupljenih naslaga, tako da sirće pomešano s vrućom vodom lakše prolaze kroz cevi i dodatno ih čisti.

Kako biste sprečili da do začepljenja odvoda dođe možete slediti i neka preventivna uputstva. Suđe pre pranja dobro očistite od ostataka hrane i mrvica jer upravo hrana se najčešće nakuplja u odvodima. Koristite mrežicu na odvodu sa što manjim rupicama kako bi sprečili da završe u odvodu. Ne sipajte ulje u sudoperu već ga najbolje bacite u neku flašu pa u smeće. Talog kafe je vrlo tvrd i premda kafa spada u prehrambene namirnice, njeno zrno po tvrdoći nalik je drvetu pa stoga možemo zaključiti da aparate za kafu nije pametno prati u sudoperi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.