NEVEROVATNO OTKRIĆE! Pronađeno 65 NAJVAŽNIJIH RADOVA Van Goga! (FOTO)
Foto: Fonet

nije mogla da poveruje!

NEVEROVATNO OTKRIĆE! Pronađeno 65 NAJVAŽNIJIH RADOVA Van Goga! (FOTO)

Kao jedna od najvećih ekspertkinja za radove Van Goga, mnogo puta su je zvali kako bi ispitala autentičnost radova u garaži ili na tavanu, ali je uvek ostajala razočarana običnim crtežima ili posterima
Objavljeno: 17:03h

Međutim, u kući ovog lokalnog umetnika se desilo nešto što je Bogomilu ostavilo u šoku.

- Kada sam otvorila album, moja prva reakcija je bila: "Ne, neverovatno!, rekla je Velš-Ovčarov za CBS News.

- Kada sam uzela prvi crtež u ruke, to je bio momenat potpunog mističnog iskustva: Oh Bože, ovo je nemoguće!

Ipak, tu nije bio kraj iznenađenjima, s obzirom da je penzionisana profesorka ubrzo shvatila da album sadrži čak 65 RADOVA.

foto: Giphy

Njena opreznost o autentičnosti radova dala joj je razloga za entuzijazam pošto je ispitala kvalitet crteža i njihovu tehniku.

- Nikada se nisam nadala da ću pronaći ovako nešto. To je vrhunac u životu svakog istoričara umetnosti, u njegovoj karijeri i u životu.

Inače, to je bila staromodna knjiga za biznis, veličine između 26 i 40 centimetara, koju su Van Gogu dali vlasnici kafea u maju 1888. godine u gradu Arl, gde je legendarni umetnik tada boravio. Prazne stranice visokog kvaliteta su bile idealne za umetničke radove.

Sudeći prema rečima Velš-Ovčarov, knjiga je značajna iz više razloga.

Naime, to je jedina knjiga iz vremena dok je boravio u bivšem regionu Francuske, Provansa, a tu se nalazio "u jednom od najproduktivnijih i najoptimističnijih faza u svom životu."

(Espreso.co.rs / Cbc.ca)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.