18 proverenih trikova KAKO DA PREVARITE DETEKTOR LAŽI! (FOTO) (VIDEO) (GIF)
Foto: Giphy

LAGANJE POLIGRAFA

18 proverenih trikova KAKO DA PREVARITE DETEKTOR LAŽI! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Saveti i trikovi za one najnamazanije "igrače"
Objavljeno:

6. Nemojte da priznajete ništa važno. Posao poligrafskih ispitivača je da izvuku priznanje i, na neki način, celo ispitivanje je kompleksna prevara kako biste vi to priznali. Nikada ne priznajte važne informacije. Bez obzira kako izgledaju linije na grafikonu, ništa nije tako sigurno i štetno kao vaše priznanje. Ispitivač će verovatno pokušati da vas ubedi da može da „vidi” laž na poligrafu, čak iako tamo nema ničega neuobičajenog.

7. Zapamtite da vam poligrafski ispitivač nije prijatelj. Ispitivač će možda pokušati da vas ubedi da je na vašoj strani i da će vam pomoći, ako budete iskreni. Ovo je varka – ne nasedajte.

8. Čuvajte se trikova pre testa. Poligrafski ispitivači često pokušavaju da zaplaše ispitanika ili da ga ubede koliko je tačan poligraf. Teorija glasi – što se više plašite da ćete biti uhvaćeni, to ćete više fiziološki reagovati. Ne verujte u to što vam je servirano. Uz to, ispitivač možda pokuša da izmami govorne reakcije na osnovu straha.

9. Identifikujte kakva vam se pitanja postavljaju. Postoje tri osnovne grupe pitanja koja će vam biti postavljena: bitna, nebitna i kontrolna. Nebitna pitanja su očigledna, npr. „Kako se zoveš” ili „Da li si ikada jeo špagete?” Bitna pitanja su relevantna, kao što su „Da li ste pustili taj memorandum u štampu,” „Da li ste ikada ukrali novac od svog poslodavca” ili „Da li ste ikada prodavali drogu?” Kontrolna pitanja su ona pitanja sa čijim reakcijama će se porediti reakcije na relevantna pitanja. Obično su ovo pitanja na koja (skoro) svi mogu da odgovore sa „da,” ali na koja je svima nelagodno da odgovore iskreno, kao npr. „Da li ste ikada varali u igri,” „Da li ste ikada svom supružniku rekli laž, makar ona bila mala korisna laž ” ili „Da li ste ikada nešto ukrali?”

10. Recite samo ono što je neophodno. Odgovori „Da” ili „Ne” biće dovoljni za većinu pitanja iz testa. Odolite iskušenju da objašnjavate svoje odgovore ili da detaljišete, mada će možda ispitivač pokušati da vas na to navede. Budite ljubazni i sarađujte, ali ne nudite više informacija nego što je neophodno.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.