Nauka u šoku: Otkriveno šta se sve dešava sa čovekom nakon smrti! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

NEVEROVATNO ISTRAŽIVANJE

Nauka u šoku: Otkriveno šta se sve dešava sa čovekom nakon smrti! (FOTO) (VIDEO)

Istraživanje je obuhvatilo više od 2000 osoba i dok je naučnike šokiralo, potvrdilo je ono što su mnogi laici ranije tvrdili
Objavljeno:

Od tog broja, oko 2 odsto ljudi izjavilo je da je doživilo vantelesno iskustvo, a gotovo polovina ispitanika rekla je da se ne seća konkretnih detalja, ali se sećaju straha. Uz to, naučnici su pronašli i jednog 57-godišnjaka koji je verovatno prvi "službeni" primer vantelesnog iskustva kod pacijenta.

Reč je o muškarcu koji je nakon oživljavanja u detalje doktorima opisao sve što se oko njega događalo dok je bio klinički mrtav - s tolikom preciznošću da su naučnici odbacili mogućnost halucinacije.

- To je od velike važnosti, jer dosad se smatralo da su slična iskustva stvar iluzije ili halucinacija nastalih neposredno pre nego što je srce stalo, odnosno nakon što je proradilo.

foto: Thinkstock

Ovo je prvi put da se svi detalji slažu sa stvarnim događajima. U ovom slučaju, utvrdili smo da je pacijent bio potpuno svestan svega što se oko njega događa tokom puna tri minuta u kojima mu srce nije radilo.

- To je paradoksalno, jer mozak inače prestaje da funkcioniše tokom 20 do 30 sekundi nakon što srce prestane da kuca - objasinio je dr. Parnia.

(Espreso.co.rs / avaz.ba)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.