Misterija rešena: Evo šta skriva kofer od kojeg se predsednik SAD ne odvaja! (VIDEO)
Foto: Stock

otkriveno

Misterija rešena: Evo šta skriva kofer od kojeg se predsednik SAD ne odvaja! (VIDEO)

Svi zamišljamo veliko crveno dugme, koje predsednici pritisnu i ono aktivira nuklearne bombe, ali to u stvarnosti nije tako
Objavljeno:

Nadimak "fudbal" dolazi iz kodnog imena "dropkick" što je vrsta udarca u američkom fudbalu, za tajni nuklearni rat, prema bivšem američkom ministru obrane Robertu Meknamari.

Po rečima bivšeg direktora vojnog kabineta Bele kuće, aktovka sadrži četiri stvari: crnu knjigu sa svim nuklearnim opcijama, spisak sigurnosnih bunkera gde predsednik može da bude sakriven, uputstvo za korištenje urgentnog sistema za pokretanje nuklearnog napada (Hitnog sistema prenosa EPS) i karticu sa autentičnim kodovima za proveru predsednikovog identiteta.

Mecger navodi kako je pre nego što je izabran za pomoćnika, koji je vodio računa o tajnoj torbi, bio podvrgnut velikom broju psiholoških testova i raznim evaluacijama. I dok pomoćnici, koji isto mogu da pokrenu nuklearni napad, moraju da rade u parovima i oboje da pristanu na takvu akciju, za predsjednika to ne važi, on može sam da odlučuje.

Predsednik može da bude sprečen samo ako dođe do pobune, gde više od jedne osobe mora da se usprotivi njegovoj naredbi. Mecger navodi kako i predsednik i pomoćnici veoma ozbiljno shvataju svoju ulogu u svemu ovome i da takava odluka ne dolazi tek tako "kao grom iz vedra neba", jer ona za sobom ostavlja katastrofalne posledice koje zauvek menjaju čitavo čovečanstvo.

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.