OSEĆAM SE KAO DA ME STALNO BODU NOŽEM! Eva ima veoma RETKU BOLEST
Na teškim mukama, Foto: Printscreen/Facebook

nije joj lako

OSEĆAM SE KAO DA ME STALNO BODU NOŽEM! Eva ima veoma RETKU BOLEST

Sada joj je jedina uteha njen devetomesečni ovčar kog su joj poklonili roditelji

Objavljeno:

U leto pre tri godine, Evita Gamber, studentkinja iz Londona počela je da oseća snažan probadajući bol u stomaku. Kako je istakla, bilo je to kao da je bodu nožem. Lekari su joj tada dijagnostikovali zatvor i prepisali joj lekove protiv bolova, piše Daily Mail.

S obzirom da simptomi i bolovi nisu popuštali, Evita je nastavila da odlazi lekarima sve dok joj krajem 2017. godine nije dijagnostikovan sindrom vaskularne kompresije. Tada je podvrgnuta operaciji koja je potrajala osam sati, a nakon toga je operisana još dvaput. No, ni to nije umanjilo njene bolove.

I dok čeka nastavak terapije i sledeću operaciju, 22-godišnjakinja kaže da joj najveću utehu pruža njen devetomesečni ovčar 'Bo'.

Sa kućnim ljubimcem
Sa kućnim ljubimcem foto: Printscreen/facebook

Evita Gamber se u London doselila 2015. godine i to na trogodišnje studije, a kada je godinu kasnije počela osećati probadajuće bolove, mislila je da je problem u probavi.

- Nikada ranije nisam bila bolesna pa sam mislila da se radi o nečemu što će proći samo od sebe i nisam išla kod lekara. No, kako su prolazile nedelje, a onda i posete hitnoj, otišla sam na preglede. Lekari nisu pronašli ništa posebno pa su mi samo prepisali lekove za bolove, izjavila je Evita.

Osim što je izgubila nekoliko kilograma, Evita je proživljavala i sve češće napade i bol koja bi je doslovno paralizovao.

- Otišla sam na pregled u jednu bolnicu u Nemačkoj, gde sam bila za praznike i tamo su utvrdili da imam zatvor. Preporučili su mi lekove za omekšavanje stolice, a ja sam ih počela piti misleći da će sve biti u redu kad se vratim u London.

No, i bolovi i konstipacija postajali su sve gori i život joj pretvorili u agoniju.

Potpuno frustrirana svojim stanjem, sama je počela 'kopati' po internetu kako bi možda shvatila šta joj se događa. Tada je saznala za sindrom vaskularne kompresije, poremećaj do kog dolazi kad neki organ pritiska vene ili arterije što se događa manje od jednom procentu populacije.

Podstaknuta svojim pronalaskom, odlučila je da piše nemačkom specijalisti iz Lajpciga nakon čega su joj dijagnostikovana čak tri sindroma: Danbarov sindrom, Mej-Tarner sindrom i NCS sindrom, koji svi utiču na rad bubrega i uzrokuju neizdržive bolove.

Evita je podvrgnuta hitnoj operaciji koja nije bila uspešna, a s naredne dve operacije samo su delimično uspešno sanirane komplikacije. No bol je postao još gori nego pre operacija, a 22-godišnjakinja je mesecima ostala vezana uz krevet.

Sada joj je jedina uteha, kaže, njen devetomesečni ovčar kog su joj poklonili roditelji.

- Utešno je imati prijatelja koji je uvek tu uz tebe, pa i u najtežim trenucima, kaže Evita koja trenutno čeka novu operaciju kojoj će biti podvrgnuta u Londonu i koja bi trebalo da je oslobodi od stravičnih bolova koje proživljava već godinama.

BONUS VIDEO: Milorad Dodik za Espreso crta mapu zajedničke države Srbije, Srpske i Crne Gore

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.