RODITELJIMA ODUZETA DEVOJČICA (14) JER JOJ NE DOZVLJAVAJU DA PROMENI POL: Ovu porodičnu DRAMU pamtiće cela SRBIJA
Ilustracija, Foto: Profimedia

jezivo

RODITELJIMA ODUZETA DEVOJČICA (14) JER JOJ NE DOZVLJAVAJU DA PROMENI POL: Ovu porodičnu DRAMU pamtiće cela SRBIJA

Volim svoju ćerku bezuslovno i sve što želim je da se uzdrži od donošenja takvih odluka dok ne sazre, rekao je otac

Objavljeno:

Novinari britanskog Dejli Mejla uspeli su da dobiju izjavu roditelja iz Glazgova u Montani kojima je, bar prema njihovoj verziji priče, oduzeto starateljstvo nad 14-godišnjom ćerkom jer joj nisu dozvolili da započne proces promene pola.

Krista Kolstad je za Dejli mejl otkrila da je porodična noćna mora počela u avgustu 2023. godine, kada je mlada Dženifer rekla prijateljima u školi da želi da izvrši samoubistvo. Porodicu su iste večeri posetili službenici Službe za dečiju zaštitu, lokalnog Instituta za socijalni rad, koji su pregledali kuću i razgovarali sa Dženifer, i na kraju izneli mišljenje da devojčica mora da krene u tranziciju kako bi se psihički oporavila. , nastavio je britanski portal.

Međutim, Krista i Tod Kolstad, devojčicina maćeha i biološki otac, uzvratili su tvrdnjom da socijalni radnici nisu uzeli u obzir sve okolnosti i naveli ih da veruju da Dženifer ima nedijagnostikovane probleme mentalnog zdravlja.

Plakanje, Žena plače, Tužna žena, Tuga, Depresija, Raskid, Razvod, Slomljeno srce
foto: Profimedia

Istovremeno su isticali da je sklona traženju pažnje i lažima.

"Naša porodica više nikada neće biti ista, čak i kada bi nam vratili ćerku. Sve je to izazvalo neprijateljstvo sa njene strane, a Dženifer više ne veruje da mora da nas sluša kao roditelje", rekla je Krista Kolstad, a njen muž je dodao: „Volim svoju ćerku bezuslovno i sve što želim je da se uzdrži od donošenja takvih odluka dok ne bude zrela, ili ima neophodno životno iskustvo, da shvati posledice svojih postupaka“, rekao je on za Dejli mejl.

"Tokom bolničkog lečenja u avgustu, lekari su počeli da koriste željeno ime deteta, kao i zamenice koje nisu odgovarale biološkom polu. Roditelji su se, navodno, protivili ovome i izjavili da ne dozvoljavaju svom detetu da se podvrgne bilo kakvom obliku promene pola, socijalnom ili medicinskom, kršenje njihovih vrednosti, morala i verskih uverenja“, istakao je novinar ABC 15 u svom tekstu. "Krista i Tod su nakon nekoliko meseci obavešteni da je starateljstvo dodeljeno CFS-u (Children and Famili Services) i da će agencija dozvoliti biološkoj majci deteta u Kanadi da na kraju preuzme starateljstvo“, dodao je reporter.

Bonus video:

00:15

Hapšenje zbog filma Nedelja

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.