TITOVA PRAUNUKA PROMENILA PREZIME I ŠOKIRALA SVE SRBE: Zanemećete kada čujete koji je bio RAZLOG za ovo
Ilustracija, Foto: Profimedia

morate znati

TITOVA PRAUNUKA PROMENILA PREZIME I ŠOKIRALA SVE SRBE: Zanemećete kada čujete koji je bio RAZLOG za ovo

Titova praunuka promenila je prezime

Objavljeno:

Josip Broz Tito se ženio pet puta, a 1941. godine je bio u ljubavi sa levičarkom i komunističkom aktivistkinjom Hertom Haas.

Ona mu je rodila sina Aleksandra Mišu Broza, ali se ljubav brzo završila - navodno je slovenačka komunistkinja Herta zatekla budućeg maršala u preljubi.

Aleksandar Miša je jedan od onih koji će nastaviti Titovu lozu. Sa suprugom Mirom dobio je 1968. godine ćerku Aleksandru Sašu. U rodnom Zagrebu, Saša Broz je završila osnovnu i srednju školu, kao i pozorišnu režiju.

U braku sa glumcem Rankom Zidarićem, Saša je dobila ćerkicu Saru, a Titova praunuka je nasledila ljubav prema pozorištu od tate i mame. Radi kao scenografkinja u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Međutim, rešila je da više ne nosi očevo prezime. Ranko i Saša su se, inače, razveli posle šest godina braka.

Sara nije želela ni dedino prezime Broz već je odlučila da obnovi uspomenu na Titovu ljubav iz mladosti i sad se preziva Haas kao njena hrabra prabaka.

Sara i Saša često objavljuju zajedničke fotografije na društvenim mrežama i dobijaju brojne komplimente. "Kad te malo bolje pogledam imaš od dida stav i neki ponos. Mala predivna", glasi jedan od njih.

Bonus video:

00:15

Sudar na Ibarskoj kod Kraljeva

(Espreo/Lepa i Srećna/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.