RENOVIRAO JE KUĆU I U HODNIKU ISPOD PODA NAŠAO NEŠTO NEVEROVATNO: I doktori se šokirali kad su videli šta je
Foto: Profimedia, Ilustracija

ŠTA JE BILO OVO?

RENOVIRAO JE KUĆU I U HODNIKU ISPOD PODA NAŠAO NEŠTO NEVEROVATNO: I doktori se šokirali kad su videli šta je

Kako piše Njujork post, fotografije koje su zbunile ljude postavila je njegova komšinica

Objavljeno:

Renoviranje kuće često je prepuno izazova, jer ljudi ne znaju šta se sve krije. Jedan Australijanac odlučio je da sredi svoju kuću i počeo je da skida daske u hodniku. Na njegovo zaprepašćenje, usledio je prizor kome se niko nije nadao, a ponajmanje on. Fotografije možete pogledati klikom na ovaj link.

Zbunjeni i stručnjaci

Kako piše Njujork post, fotografije koje su zbunile ljude postavila je njegova komšinica Hana Simor. Na slikama se vidi crna, sluzava masa koja se raširila po podu u vidu paukove mreže ili korena drveća.

- Imate li ideju šta je ovo? - piše na postu koji je podelilo Udruženje za buđ i gljivice Australije i Novog Zelanda.

Usledili su brojni komentari i teorije šta bi to moglo da bude.

- Ovo mi liči na pipke i Netfliksove hit serije "Čudne stvari".

- Kao iz Marvelovih filmova, mora da su u pitanju vanzemaljci - bili su neki od komentara.

U međuvremenu su se oglasili stručnjaci koji su pojasnili da je najverovatnije u pitanju buđ koja se pojavljuje kada se vlaga zadržava ispod dasaka u podu.

- Nije u pitanju nikakav kalup, već najverovatnije crna buđ. Najbolje bi bilo pozvati stručnjaka da to na licu mesta proceni, kao i da odredi način kako sanirati problem - objasnio je Adam Lebrok, australijski stručnjak za gljivice.

Čak su i profesionalni mikolozi bili zbunjeni gljivicama.

- Bez ličnog ispitivanja gljivice kroz mikroskop kako bi se odredila druga obeležja u strukturi ne mogu biti 100 posto sigurna. Ali ovo izgleda kao micelijum gljive "vlažne truleži" zvane podrumska trulež - rekla je dr Patricia Kaišian, kustos mikologije u Državnom muzeju Njujorka.

Prema oceni većine stručnjaka, najverovatnije je u pitanju podmukla crna buđ koja je odgovorna za brojne zdravstvene probleme, uključujući probleme sa disanjem i demenciju.

Bonus video

02:10

MOJA KUĆA NA KOSOVU JE PUSTA, ALI MOŽDA ĆU OPET ŽIVETI TAMO! Slaviša Vujić se sa nostalgijom prisetio svog rodnom mesta na KiM

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.