POTRESNE SLIKE POLASKA ĐAKA U ŠKOLU U UKRAJINI: Da vam SRCE NAPUKNE, svako je PUSTIO SUZU NA PRIZOR (FOTO)
Ukrajina, Foto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

tuga

POTRESNE SLIKE POLASKA ĐAKA U ŠKOLU U UKRAJINI: Da vam SRCE NAPUKNE, svako je PUSTIO SUZU NA PRIZOR (FOTO)

Osim činjenice da deca ovaj važan dan u životu provode ispod zemlje, primetno je i da su se svi doterali i sredili i da užas kroz koji prolaze nije umanjio svečanost trenutka

Objavljeno: 09:30h

Deca u Ukrajini su krenula u školu, a prvi čas nove školske godine održan je u metrou zbog opasnosti. Fotografije pokazuju prvake koji užinaju u improvizovanoj učionici u Harkovu. Zbog potencijanih raketnih udara deca nastavu pohađaju ili onlajn ili u metrou.

Osim činjenice da deca ovaj važan dan u životu provode ispod zemlje, primetno je i da su se svi doterali i sredili i da užas kroz koji prolaze nije umanjio svečanost trenutka. Napravljeno je ukupno 60 učionica pod zemljom, a u njih može da stane oko 1.000 ukrajinske dece.

1 / 4 Foto: Ashley Chan/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Deca će moći da se druže, da nađu zajednički jezik, da komuniciraju. Apsolutno podržavam ovo“, rekla je Irina Loboda, majka jednog školarca ispred stanice metroa u centru grada gde su izgrađene učionice.

02:03

AKO UKRAJINA OBJAVI PRAVE BROJKE, IZDAĆE IH NJIHOV NAROD! Zoronjić šokirao tvrdnjama: Vodi se velika propaganda unutar granica

(Espreso/Zadovoljna.nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.