ZA 5 MESECI SMRŠALA 25 KILOGRAMA BEZ TRČANJA I DIJETA: Nekad je bilo sramota svog tela, a danas GRMI (FOTO)
Transformacija, Foto: Printscreen/Instagram/itssosimple_rs

Transformacija

ZA 5 MESECI SMRŠALA 25 KILOGRAMA BEZ TRČANJA I DIJETA: Nekad je bilo sramota svog tela, a danas GRMI (FOTO)

Sa težinom od 90 kg na 167cm, bila je sve vreme umorna, kratkog daha i imala je problema da drži korak sa svojom decom.

Objavljeno:

Rejčel Sakerdoti je osetila da je težina sprečavala da bude dobra mama i rešila je da promeni svoj život.

Ova 44-godišnjakinja iz Londona "izgubila je svoj identitet" i "samopouzdanje" nakon što je godinama držala razne dijete, a dobijala je samo jo-jo efekat. Isprobavala je čak i opasne tablete za mršavljenje, ali ni one nisu uspele da skinu višak kilograma koje je dobila tokom trudnoće.

Sa težinom od 90 kg na 167cm, bila je sve vreme umorna, kratkog daha i imala je problema da drži korak sa svojom decom.

- Nisam mogla da se pravilno uključim u njihove živote i da budem mama koja im je bila potrebna - osećala sam se potpuno neuspešno kao roditelj, rekla je ona za "The Sun".

Tek kada je shvatila da mora da promeni svoj odnos prema životu, a ne samo ishranu, počela je da gubi kilograme - i to brzo. U roku od samo šest meseci, izgubila je 25kg. Energija koju je osetila promenila je njen i život njene dece.

- To je promenilo čitavu našu porodičnu dinamiku. Provodimo mnogo više vremena zajedno i idemo na avanturističke odmore, to je neverovatno.

Rejčelin novi stav prema zdravlju takođe je uticao na to kako njena deca odrastaju: - Nikada me nisu učili šta je uravnotežena ishrana kada sam bila mlada, kaže ona i dodaje:

- Zato se trudim da na svoju decu prenesem sve što sam naučila o hrani i fitnesu, tako da mogu da donose dobre odluke za svoje živote, dodaje ona.

Pre njene radikalne transformacije, Rejčel je želela sve ili ništa - kada ne bi izgubila kilograme nakon iscrpljujuće dijete, padala bi u depresiju i prijedala se:

- Želela sam da se moje telo odmah promeni, tako da bih se izgladnjivala, a zatim prejedala kada to nije uspelo, objasnila je ona.

Trenutak kada je rešila da je dosta i da mora da se promeni bio je na plaži na Baliju 2018. godine. tada je Rejčel odlučila da je vreme da promeni svoj život zbog svoje dece. Najveći uticaj imao je njen brat Ben koji je primetio da tada 39-godišnja Rejčel jede sladoled i izgleda jako nesrećno.

- Rekao mi je da više ne ličim na sebe, bio je to veliki poziv za buđenje, kaže ona.

Onog dana kada se vratila u London donela je odluku da krene na svoje fitnes putovanje, ali "korak po korak".

Fizička aktivnost je osnova zdravlja

Rejčel je počela da gubi 1 kg nedeljno polako menjajući svoju ishranu i rutinu vežbanja. Počela je tako što je šetala deset minuta oko bloka.

- Ovo mi je u početku zaista bilo teško, bolela su me stopala i zglobovi, jer moje telo nije moglo da izdrži sopstvenu težinu, objasnila je ona.

Nakon što su se njena stopala prilagodila novoj rutini, produžila je šetnju do parka. Pet nedelja kasnije Rejčel je počela da diže male tegove u svom domu. I samo mesec dana nakon toga bila je u teretani.

- Čim sam počeo da vidim rezultate, to je bilo dovoljno, imala sam motivaciju da nastavim.

- To više nije bilo kao obaveza, već način života, dodaje ona.

Rejčel četiri godine diže tegove tri puta nedeljno - a ponekad joj se pridruži i sin Sem.

- Inspirisan je mojom transformacijom i ljubavlju prema teretani.

Rejčel ne uključuje trčanje u svoju rutinu - i nikada nije.

- Čini se da mnogi ljudi, posebno žene, misle da je trčanje najlakši način da izgube težinu, jer je jako naporno. Ali dizanje tegova može biti mnogo efikasnije i bolje je za zglobove.

Ishrana je ključna!

Pored redovnog vežbanja, Rejčel je prilagodila i svoju ishranu. Iako više ne ograničava ono što jede, trudi se da svaki obrok bude bogat proteinima i vlaknima.

- To znači da ne dovodim sebe u situaciju da žudim za slatkim poslasticama na kojima sam nekada živela, kaže ona.

Studije sugerišu da povećanje unosa proteina može pomoći u efikasnom gubitku težine, jer vas duže održava sitim. Povrh toga, proteini pomažu telu da zadrži mišiće dok uklanja masti, dok vlakna mogu pomoći u usporavanju varenja što smanjuje osećaj gladi.

Za razliku od ranije, Rejčel sada jede šta hoće kada oseti potrebu.

- Ako želim da moj novi način života bude održiv, mora da bude ugodan. To za mene znači da mogu da jedem kašiku krema kada to zaista želim.

Rejčel takođe izlazi na večere redovnije nego ikada ranije.

- Samo pokušavam da naručim nešto sa puno proteina, kao što je jelo od piletine ili ćuretine, objašnjava ona.

Čak su i njena deca stekla neke od maminih navika u ishrani:

- Ne verujem u to da se deci govori šta smeju, a šta ne mogu da jedu. Ali ako primetim svoju ćerku kako jede činiju pirinča i bez proteina, predložiću joj da doda malo piletine i objasnću joj zašto.

Ona je izvršila i pozitivan uticaj na svoje prijatelje:

- Stalno mi traže savete i trikove - čak i oni koji su bili u formi pre mene!

Ovo interesovanje drugih podstaklo je Rejčel da pokrene svoj velnes program koji je mešavina fitnesa i ishrane. Jedina osoba koju Rejčel nije podstakla da promeni zdrav način života je njen muž Dejvid.

- On je prirodno veoma uravnotežena osoba. Ješće ono što želi kada želi, ali obično je to poprilično zdravo.

Dejvid je na Instagramu je napravio nalog poznat kao "Tako je komplikovano" - suprotnost Rejčelinom velnes nalogu "Tako je jednostavno".

Tamo se može videti kako njen muž grli fritezu i promoviše žitarice punjene šećerom.

- On mi pomaže da budem realistična u svojim težnjama i pomaže da moja ishrana bude "normalna". Sve je u tome da budete realni kada je u pitanju vaš životni stil, inače se nećete dugo držati toga.

Jedi kao Rejčel

Doručak: omlet sa jajima (28g proteina) Sastojci: 2 k jaja i 1/2 šolje iseckane kuvane ćuretine

Ručak: pileći đevrek (31g proteina) Sastojci: đevrek, iseckana pileća prsa, 6 kriški krastavca: 2 paste od tule salate (2 paste od tule salate proteini) Sastojci: konzerva tunjevine, 100 g testenine, 1/2 konzerve paradajz sosa

Užina: banana ili proteinska pločica

01:05

OVO JE DRUGI NAJSTROŽI POST, OVAKO GLASI ISHRANA Sveštenik za Kurir TV obrazložio: Šta raditi ako ne možete izdržati?

(Espreso/srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.