DRESER OTKRIO KAKO DA PAS OSTANE MIRAN KOD KUĆE KADA JE SAM: Prvih pola sata PRE IZASKA uradite OVO (VIDEO)
Britanski dreser, Foto: Printscreen/Tik-Tok/iamwillatherton

Trik

DRESER OTKRIO KAKO DA PAS OSTANE MIRAN KOD KUĆE KADA JE SAM: Prvih pola sata PRE IZASKA uradite OVO (VIDEO)

Britanski dreser savetuje kako da vam pas bude miran i ne pravi haos po kući kada ga ostavite samog.

Objavljeno:

Ljudi se često nađu u situaciji da svog ljubimca moraju da ostave samog kod kuće. Zato je poznati britanski dreser pasa Will Atherton objavio video na TikToku u kojem je podelio savete kako se treba ponašati kad se spremate da ostavite psa samog kod kuće.

A prema njegovim rečima važno je i prvih posla sata pre izlaska.

"30 minuta pre nego što izađete iz kuće, treba da osigurate da odlazak ne postane problem za vas i vašeg psa. Iskreno, pretvarajte se kao da ne postoje. Bez priče, dodira i bez kontakta očima", objasnio je.

@iamwillatherton This is how you should leave youd dog alone when you are leaving your house #fyp #meatsicle #separationanxiety #dog #cratetraining #kong ♬ original sound - Will Atherton

A ako vam ovo deluje bezdušno, poslušajte dalje."Ali možemo otići korak dalje i napraviti da zapravo vole kad odlazite iz kuće", rekao je, te objasnio kako zamrzne omiljenu hranu njegovog psa.

Trik s mesom

"Ubacite ga u kavez 15 minuta pre odlaska i zaključajte da pas ne može unutra. Neposredno pre odlaska, otvorite kavez i pustite ga unutra. Tiho zatvorite kavez, bez priče, dodira ni kontakta očima, pa otiđite".

Objasnio je da ćete na takav način naučiti psa da povezuje vaš odlazak s "najboljom stvari u životu", zamrznutim mesom, a pas će se naučiti da zavoli vaš odlazak, umesto da ga to plaši.

Očekivano, video je naišao na podeljene reakcije. Prikupio je više od 1.2 miliona lajkova, ali i izazvao i negodovanje.

"Dresiranje u kavezu čini ih mentalno i fizički stimulisanim", napisala je jedna tiktokerka iako se mnogi nisu složili s njom.

"U Švedskoj je zabranjeno držati pse u kavezu, nikada to ne bih učinila", "Čemu kavez? Ne razumem" i "Šta ako ne želim da stavim psa u kavez? Moj ga ni nema i ne želim da bude u njemu", samo su neki od komentara, piše Index.hr.

03:29

POLICIJSKI PAS OKI NAPRAVIO POMETNJU U STUDIJU! Jedan je od najboljih tragača, a samo zbog OVOGA ĆE SVE URADITI

(Espreso/index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.