NIKICA MARINOVIĆ BILA JE FATALNA JUGOSLOVENSKA LEPOTICA: Nakon PROPALA 2 braka je uzela OVO smrtonosno SREDSTVO
Nikica Marinković, Foto: YouTube/Printscreen/ British Movietone

naježićete se

NIKICA MARINOVIĆ BILA JE FATALNA JUGOSLOVENSKA LEPOTICA: Nakon PROPALA 2 braka je uzela OVO smrtonosno SREDSTVO

Oni koji pamte Nikicu Marinkuvić pamte lepotu u pravom smislu

Objavljeno:

Nikica Marinović bila je najuspešnija misica nekadašnje Jugoslavije. O njenoj lepoti pričalo se širom nekadašnje države, ali i šire. Bila je prva Jugoslovenka koja se pojavila među zvaničnim kandidatkinjama za lepoticu sveta na takmičenju održanom 1966. godine u Londonu. Iako nije proglašena najlepšom ženom sveta, osvojila je titulu prve pratilje i najlepše Evropljanke.

Tada je delovalo kao da joj je ceo svet pod nogama. Jedna po jedna vrata su joj se otvarala i uspeh joj je bio na dohvat ruke. Dobila je pregršt filmskih ponuda, međutim, posvetila se manekenstvu i modi. Ipak, nije se najbolje snašla, pre svega kada je reč o privatnom životu.

- Nisam se ja prvo zaljubio u prvu pratilju Miss sveta, pa je zvao na snimanje, zaljubio sam se na snimanju. Okolina je na mene bila ljubomorna zbog Nikice. Svašta su mi govorili. Teško je, naime, očuvati intimu umetničkog braka, i oni malobrojni koji su uspeli, znači da su ti ljudi imali dovoljno pameti. Ja je nisam imao i zbog toga mi je jako žao - rekao je Šotra svojevremno o Nikici.

Udavala se dva puta, prvi put za književnika Vuka Vuča, sa kojim ima sina Đorđa. Iz drugog braka sa popularnim rediteljom Zdravkom Šotrom ima sina Marka.Brak sa Šotrom trajao je 18 godina nakon čega je usledio razvod, a lepa Nikica se sa depresijom borila do kraja života.

U jednom momentu izgubio joj se trag. Pričalo se da se bori s depresijom, da posećuje psihijatrijske ustanove. Živela je daleko od očiju javnosti, prekinula je i kontakte sa najbližim prijateljima. U novembru 2008. godine pronađena je mrtva u svom domu u centru Beograda, nakon što je popila preveliku dozu pilula za spavanje. Iza sebe nije ostavila ni oproštajno pismo, ni poruku. Imala je 61 godinu kada je njen život ugašen.

Bonus video: Da li su junaci našeg detinjstva zaista politički nekorektni?

01:53

Da li su junaci našeg detinjstva zaista politički nekorektni?

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.