OVAKVOG LJUBIMCA DO SADA NISTE VIDELI: OGROMNO, loptasto STVORENJE od 10 kilograma, IZNEVEROVAĆETE KOLIKI JE
Zec, Foto: Printscreen/Tik-Tok/coelhogigantedoisirmaos

OGROMAN JE

OVAKVOG LJUBIMCA DO SADA NISTE VIDELI: OGROMNO, loptasto STVORENJE od 10 kilograma, IZNEVEROVAĆETE KOLIKI JE

Reč je o zecu koji je nastao u Flandriji još u 16. veku.

Objavljeno: 10:25h

Kućni ljubimci doprinose poboljšanju kvaliteta našeg života i čine nas srećnijim i uče nas bezuslovnoj ljubavi, odgovornosti i poverenju. Najrasprostranjeniji su psi i mačke koji se smatraju idealnim kućnim ljubimcima, ali životinjski svet čini još mnogo prelepih i umiljatih životinja željnih pažnje. Međutim, svedoci smo da se mnogi odlučuju za egzotične kućne ljubimce, ali ako mislite da ste videli sve grdno se varate.

Većina zna da su zečevi među najslađim i najpitomijim životinjama, ali se retki odlučuju da ih drže kao ljubimce. Mnogi to pripisuju zahtevnoj brizi koju ove životinje podrazumevaju jer imaju karakterističan miris i za sobom ostavljaju nered koji stalno treba čistiti. Iako takve životinje barem dok su male možete podići jednom šakom, ima i onih zečeva za koje se morate malo pomučiti. Jedan takav je zec kojeg uzgaja jedan Brazilac.

Retka vrsta zeca može da dostigne i do 10 kilograma.

U objavi koja je prikupila 1,5 miliona sviđanja vlasnik prikazuje gigantskog zeca kojeg jedva drži u rukama. Zapanjujući zec je smeđe boje sa velikim ušima i mnogi su ostali u šoku kada su shvatili da ove životinje mogu ovoliko da izrastu. Komentari nisu prestali da se nižu, a mnogi, koji su se u prvom momentu uplašili, su rekli da bi želeli da imaju ovakvog zeca.

- Gospodine, gde ste uhvatili ovog zeku?

- To je zec kojeg sam očekivao za Uskrs, kada sam bio dete

- Želim ga za ljubimca

- Je li to zec iz Alise u zemlji čuda?

- Ovo je konj.

- Plašim se, ali je sladak - glasili su samo neki od komentara.

Inače, u pitanju je vrsta poznata kao Flamanski džin. Reč je o zecu koji je nastao u Flandriji još u 16. veku. Ova vrsta je kroz istoriju poznata kao jedna od najpoželjnijih domaćih sorti za uzgajanje radi krzna i mesa, a često se drže i kao ljubimci jer su izuzetno strpljivi i poslušni ukoliko umete da ih dresirate.

Ovu vrstu zeca odlikuje sjajno i gusto krzno. U proseku teže 6 do 8, a neki mogu dostići težinu do 10 kilograma. Najduži zec koji drži rekord za najvećeg zeca na svetu dugačak je 1,3 metara.

01:41

U VOJVODINI POSTOJI MUZEJ POSVEĆEN PRAVOM DŽEJMS BONDU: Otkrivena misterija broja 007 (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/srećna.republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.