Strašan prizor na ulici: Čopor pitbulova napao prolaznike, policija ubila dva psa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Prinscreen/Daily Mail

VLASNIK POBESNEO

Strašan prizor na ulici: Čopor pitbulova napao prolaznike, policija ubila dva psa! (FOTO) (VIDEO)

Na užasavajućem snimku može se videti pet razjarenih pasa i ljudi koji stolicama pokušavaju da se od njih odbrane
Objavljeno:

Policija je ubrzo stigla i odmah su se začuli pucnji koji su odjekivali ulicom.

Kada su psi upucani, moglo se začuti kako očevici komentarišu "O, moj bože", šokirani onime što se dogodilo pred njihovim očima. Marja Mahmud, koja radi blizu mesta gde se incident dogodio, rekla je da čovek nije držao sve svoje pse na povocu, nadalje objašnjavajući da dva psa sigurno nisu bila na povocu, dok je njih četiri ili pet bilo vezano.

- Psi koji nisu bili na povocu počeli su da jure policajce koji su bili prinuđeni da ih upucaju, jer bi ih, u suprotnom, napali. Ovi psi su bili veliki i ličili su na pitbulove. Uhapšeni vlasnik pasa je plakao zato što su psi upucani.

Policija je izjavila da su pristigli po prijavi o tome kako je šest besnih pasa, koji liče na pitbulove, viđeni kako se agresivno ponašaju u centru grada.

Broj pasa u čoporu je prvobitno bio nepoznat, a potom su očevici potvrdili da ih je bilo čak osam i da su trčali po gradu.

foto: Prinscreen/Daily Mail

Policija je potvrdila da je bilo pet pasa.

Iz Mančesterske policije je stigla izjava da su naoružani policijaci dva psa humano uklonili, a da su dva ubijena, kao i da je u toku potraga za jednim psom koji je odbegao.

Narednik Kris Olsop je rekao: "Obučeni policajci su brzo reagovali i iskontrolisali situaciju pre nego što je postala ozbiljnija. Policajcima je bio prioritet da zaštite građane, i da spreče pse da ih povrede. Želeo bih da zahvalim sugrađanima na strpljenju i saradljivosti koje su imali čekajući da se obavi uviđaj.

Dve ulice koje su bile zatvorene zbog ovog incidenta sada su prohodne, a policajci pokušavaju da pronađu ranjenog psa.

Olsop je savetovao stanovnicima da ne prilaze psima koje ne poznaju, i da, ako ih zapaze, prvo treba da pozovu policiju.

U Britaniji je zabranjeno uzgajati, posedovati i prodavati četiri rase, prema Članu o opasnim psima, a to su: pitbul, argentinska doga, japanski borac (tosa) i brazilski mastif.

Svako ko primeti psa koji luta ulicama, trebalo bi odmah da kontaktira policiju i službe zadužene za ove probleme.

(Espreso.co.rs / Daily Mail)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.