BILA JE JEDNA OD NAJLEPŠIH ŽENA NA SVETU, A ONDA JE ALKOHOL UNIŠTIO: Evo gde je DANAS, svi je vrlo DOBRO ZNATE
Ketlin Tarner, Foto: Profimedia

ovo niste imali pojma

BILA JE JEDNA OD NAJLEPŠIH ŽENA NA SVETU, A ONDA JE ALKOHOL UNIŠTIO: Evo gde je DANAS, svi je vrlo DOBRO ZNATE

Za njom su nekad svi uzdisali, a danas je neprepoznatljiva

Objavljeno:

Za poznatom glumicom Ketlin Tarner uzdisao je ceo svet 80-ih godina,a evo gde je danas!

Meri Ketlin Tarner je rođena 19. juna 1954. godine u Springfildu, u Americi.

Rasla je uz roditelje Patsi i Alena Tarner. Zbog očevog posla kao diplomata, porodica je život nosila u koferima. Ketlin je, zauzvrat, pohađala mnoge škole i putovala po celom svetu dok je još bila mlada. Njena porodica je bila striktna i konzervativna i tako su Ketlin, njenu sestru i dva brata učili koje su prave vrednosti.

Ketlin se od malih nogu zaljubila u glumu i nastupe. Dar za pevanje i publiku su svi prepoznali, ali su oba roditelja bila protiv toga da pomisli na takvu profesiju.

Srednju školu je završila 1972. godine u Londonu. To školovanje joj je još više dalo krila da se upusti u glumačke vode, jer se sa društvom često sastajala i sama radila predstave za školska dešavanja. Nedelju dana pre završetka njene srednje škole, njen otac iznenada umire. Odmah posle maturiranja, Ketlin se sa porodicom vraća u Springfild.

Ketlin Tarner
foto: Profimedia

Za tren je postala "femme fatale" svog vremena

U Springfildu upisuje studije pozorišta, a nakon dve godina ju je zapazio direktor umetničkog fakulteta u Baltimoru. Tamo završava fakultet 1977. godine i počinje da sarađuje sa brojnim producentima. Njena pozadina i iskustvo na pozorišnim scenama, pomogla su joj da veoma brzo pridobije pažnju režisera. Tako, 1978. godine se prvi put pojavljuje na televiziji, glumeći u seriji "Doktori", a tri godine kasnije dobija veliku ulogu u svom prvom filmu "Vrelina tela".

Ovo je film koji je obeležio njenu karijeru i osigurao joj mesto u zvezdanom Holivudu. Njena lepota u kombinaciji sa njenom autentičnom i tamnom bojom glasa, doveo ju je do liste "100 najprivlačnijih žena filma".

Ovaj film je bio blagoslov, jer sam odmah postala glavna glumica i nisam morala da trpim bilo šta od predatorskog muškog ponašanja kao mnoge mlade glumice. Ne frustrira me što me skoro četiri decenije nakon tog filma još uvek nazivaju ikonom privlačnosti. Prebolela sam to davno- prokomentarisala je Ketlin jednom prilikom 2018.

Nakon ovoga su se saradnje sa velikim glumačkim imenima nizale, a mladu i lepu Ketlin sačekala su dva Zlatna globusa i nominacije za Oskara. Uloga u filmu "Dragulj Nila" je još jedna uloga koja je od nje napravila zvezdu za pamćenje.

Ketlin Tarner
foto: Profimedia

Borba sa bolešću i alkoholizmom

Uprkos svim uspesima, Ketlin se suočila sa mnogim izazovima i teškim životnim okolnostima. Jedan od najvećih izazova sa kojima se suočila bila je borba protiv reumatoidnog artritisa.

Ova bolest, koju prati bol, zapaljenje i ograničeno kretanje i pokretnost zglobova, značajno je uticala na njen život i karijeru. Tada je odlučila da se povuče iz javnosti, a jednom prilikom je objasnila i navela da je zahvaljujući najviše svom izgledu, dospela tu gde je sad i da ne može da zamisli da ne može da se kreće i stoji na nogama.

Uprkos bolu i fizičkim ograničenjima, Ketlin je hrabro nastavila da radi i sledi svoje umetničke snove. Uspela je da pronađe terapije koje bi je držale u pokretu.

Pored toga, Ketlin Tarner se takođe suočila sa teškim vremenima u svojoj ličnoj sferi. Borila se sa zavisnošću od alkohola i otkrila je da je alkoholizam postao ozbiljan problem u njenom životu. Ali umesto da se prepusti zavisnosti, kao što to većina radi, odlučila je da potraži pomoć i prođe kroz rehabilitaciju. Bila je izuzetno hrabra i odlučna u oporavku, što joj je omogućilo da prevaziđe svoje zavisnosti i nastavi sa svojim životom.

Uprkos svim ovim izazovima, Ketlin je ostala neverovatno snažna i inspirativna figura u svetu glume. Njen talenat i strast za glumom pomogli su joj da se izdigne iznad teških vremena i nastavi da pruža izvanredne predstave.

Iako se suočavala sa teškim životnim borbama, Ketlin je pokazala neverovatnu snagu, hrabrost i odlučnost. Ketlin Tarner je prava umetnica i borac, čija je strast prema glumi prevazišla sve poteškoće na koje je nailazila na svom putu, prenosi "Wikipedia.org".

02:53

NIKO MI SE NIJE JAVIO POSLE SMRTI BRATA! Bojan Đurić: Iz Balans medike nisu poslali ni telegram

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.