TRAGIČNA SUDBINA JUGOSLOVENSKE GLUMICE KOJU SU SVI VOLELI: Umrla je u 33. godini na SVOJ ROĐENDAN u teškim mukama
Ilustracija, Foto: Printscreen/instagram/yugo.nostalgia

ŠOK!

TRAGIČNA SUDBINA JUGOSLOVENSKE GLUMICE KOJU SU SVI VOLELI: Umrla je u 33. godini na SVOJ ROĐENDAN u teškim mukama

Da li se sećate glumice Gordane Kosanović? Ovo je njena tragična sudbina

Objavljeno:

Glumica Gordana Kosanović bila je poznate kao jedna od najlepših glumica na našim prostorima, a umrla je 8. marta 1986. godine na svoj 33. rođendan. Umrla je od bolesti sa kojom je vodila bitku.

Na filmskom platnu se pojavila prvi put 1976. godine. U pitanju je bilo ostvarenje “Vrhovi Zelengore” Zdravka Velimirovića. Međutim, te godine dobila je i ulogu u filmu “Čuvar plaže” u režiji Gorana Paskaljevića. Igrala je u filmovima “Osvajanje slobode” u režiji Zdravka Šotre i “Usijanje” Bore Draškovića i “Piknik u Topoli”.

Glumica je napravila i internacionalnu karijeru, a predstave koje je igrala u nemačkom pozorištu Teatar na Ruru sve su emitovane na nemačkoj nacionalnoj televiziji, sve sem poslednje predstave “Lulu”, koji je igrala tri meseca pre smrti, teško bolesna.

- Po dolasku u Nemačku samo mi je jezik bio nepoznat, a jezik je samo jedno od pravila igre, a kada je dete željno igre, ono uči pravila strahovito brzo, gotovo spontano, samo da bi se igralo - govorila je o Nemačkoj i njihovom jeziku.

Njene predstave su emitovane na nemačkoj televiziji dok u Srbiji za nju više niko i ne zna.

- Goca je još na Akademiji važila za glumicu koja će napraviti sjajnu karijeru i čije ime će značiti na našim prostorima - rekao je Irfan Mensur koji joj je bio partner u čuvenom filmu "Čuvar plaže u zimskom periodu".

Tragična heroina, kako ju je zvao Radoš Bajić, najviše je patila što je odvojena od deteta, pa je često morala da putuje iz Nemačke za Jugoslaviju, a u jednom intervjuu je istakla da je izgubila svoj mir.

Po sopstvenoj želji, sahranjena u Dićima pored svoje bake Mašinke. Posle njene smrti, pozorište u Milhajmu ustanovilo je nagradu “Gordana Kosanović”, koja se dodeljuje svake druge godine.

01:11

NIJE ME PUSTIO, REKAO JE: TAKVOG SKOTA IMAM KOD KUĆE Poznata glumica o paklu kroz koji je prošla: Ljudi te poistovete sa ulogom

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.