VEDRANA RUDAN ŠOKIRALA JAVNOST: Ovo MORATE znati ako ne želite da vam DECA izastu u ČUDOVIŠTA
Vedrana Rudan, Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

šok!

VEDRANA RUDAN ŠOKIRALA JAVNOST: Ovo MORATE znati ako ne želite da vam DECA izastu u ČUDOVIŠTA

Vedrana Rudan objavila je novi tekst u kome govori o ponašanju i vaspitanju dece

Objavljeno:

Vedrana Rudan, poznata književnica, objavila je novi tekst na svom sajtu Rudan.info. U njemu govori o devojčici Amaruši.

„Pre deset godina napisala sam knjigu o devojčici Amaruši. Amaruši je dete koje odrasta u stravičnom hrvatskom kapitalizmu. Otac je ne vidi jer se ubija radeći, majka je ne vidi jer ide u crkvu dok radi nekoliko poslova, baka je ne viđa… Zašto se ništa nije promenilo u proteklih deset godina? Naprotiv. Nevidljiva devojka koja žudi za pažnjom i ljubavlju raste kao hiljadu svojih vršnjaka. To je paket koji se dostavlja na više adresa, besplatna je dostava. Stavka Amaruši, vazdušni Amaruši, ništa Amaruši živi svoj život u jezivom svetu koji su za nju i njene roditelje stvorili nepoznati zlikovci. Knjiga ‘Besplatna dostava’ koja se nekada zvala ‘Amaruši’ pojaviće se, na moju veliku sreću, u subotu, 10. juna, u svim beogradskim knjižarama”, napisala je ona i dodala:

Vedrana Rudan
foto: Printscreen Youtube / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

„Posvećena je deci koja žive okružena ‘lepotom’ savremenog kapitalizma, ali i dalje imaju empatiju, ljubav i potrebu da starijima od njih učine svet lepšim. Kad neki od njih malo porastu, postaće naša slika i prilika, hladna bića zgrožena stvarnošću u kojoj se bespomoćno bore. Žao mi je što niko neće u subotu besplatno dostaviti paket koji mi toliko znači u Beograd. Većina nas kod kuće ima Amaruši, kutiju sa blagom, ali nikada ne pomislimo da podignemo poklopac. Nemamo vremena, moramo da radimo, tu su vrtići, kursevi gitare, treninzi, balet… Šteta. Deca bi morala da nam budu jedino važna, da nekoliko godina kasnije ne bismo videli čudovište u nekadašnjem klupku ljubavi. Zato svi zajedno gledamo u našu nevidljivu decu. Oni postoje, oni su tu, gledaju nas nevidljive i vide sve.“

01:32

VOLIM VEDRINU I HRABROST VEDRANE RUDAN! Bakarec: Hrvatska nije pravedno društvo, a ona nije ANTIHRVATICA

(Espreso/Zadovoljna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.