EVO KO JE MISTERIOZNA ŽENA ENISA BEŠLAGIĆA: Za nju NIKO nije ČUO, nećete VEROVATI o KOME SE RADI
Enis Bešlagić, Foto: Instagram

vidite

EVO KO JE MISTERIOZNA ŽENA ENISA BEŠLAGIĆA: Za nju NIKO nije ČUO, nećete VEROVATI o KOME SE RADI

2003. godine započinje i njegov angažman u TV seriji “Viza za budućnost”, u kojoj je glumio lik Zele

Objavljeno: 19:12h

Enis Bešlagić je bosanskohercegovački glumac. Dobitnik je nagrade „Večernjakov ekran“ za ulogu u seriji „Naša mala klinika“. Pojavio se u muzičkom spotu „Sigurica”, srpske grupe Miligram.

Karijeru je nakon završene Akademije započeo u Kamernom teatru 55, a prvu filmsku ulogu je ostvario u kratkom filmu “Sindrom” 1998. godine. Nakon toga je glumio u filmovima “Warriors”, “Nepitani”, “Čudan pazar”, “Borac” i “Deset minuta”, a 2003. godine se pojavio u filmovima “Gori vatra” i “Leto u zlatnoj dolini” Srđana Vuletića.

Enis Bešlagić
foto: Instagram

2003. godine započinje i njegov angažman u TV seriji “Viza za budućnost”, u kojoj je glumio lik Zele. Sledeće godine je ostvario ulogu u bh. kriminalističkoj seriji “Crna hronika” i u filmu Pjera Žalice “Kod amidže Idriza”. Iste godine prihvaća ulogu Šemsudina Dine Poplave u hrvatskoj humorističnoj seriji “Naša mala klinika”. Ulogu koja ga je proslavila je igrao do 2007. godine.

Glumio je u serijama “Sex i selo”, “Praonica”, “Cimer fraj”, “Žene s broja 13”, “Dva smo svjeta različita”, “Montevideo, Bog te video”, “Stipe u gostima”, “Odmori se zaslužio si”, “Lud, zbunjen, normalan” i “Kriza”, u kojoj je zajedno s Nikolom Kojom bio zvijezda serije.

1 / 4 Foto: Instagram

Od 2005. godine pa dalje je glumio u filmovima “Ivkova slava”, “Ram za sliku moje domovine”, “Sve džaba”, “Duhovi Sarajeva”, “Armin”, “Montevideo, Bog te video!”, “Sabina K.” i “Naša svakodnevna priča”.

Pauzu od glume je iskoristio kako bi se okrenuo biznisu, tačnije proizvodnju, uvozu i izvozu čokolada. Enis je prema raspoloživim sudskim registrima privrednih subjekata u BiH naveden kao suvlasnik društva za trgovinu i usluge Mak Zara. Reč je o prvoj bosanskohercegovačkoj manufakturi čokoladnih pralina koja je nastala u aprilu 2008. godine.

Enis Bešlagić je glumac kojeg obožavaju gledaoci iz cele regije. Nagrade je počeo da dobija još dok je bio na Akademiji. Tada je nagrađen nagradom “Najbolji student”.

Enisa Bešlagića domaća publika zavolela je kroz seriju "Naša mala klinika", tada je prvi put zapažen, a nakon popularnog projekta, koji mu je obezbedio balkansku slavu, bosanskohercehovački glumac krenuo je daleko više da radi u Srbiji i Hrvatskoj. Ubrzo nakon pomenute serije snimao je "Ivkovu slavu", "Montevideo Bog te video", a pre par godina i "Žigosani u reketu" što je publika takođe lepo prihvatila i Enisa svrstala u red talentovanih i onih koji sazlužuju pažnju. Po završetku prve sezone serije o košarkašima o Bešlagićevom životu nastojalo se što više saznati, nažalost, budući da on kao zmija noge čuva svoju privatnosti, nije bilo previše rezultata.

Supruga Enisa Bešlagića još pri udaji za glumca donela je odluku da se u medijima ne eksponira, a istim koracima krenuli su i njihovi naslednici.

Znalo se da dragmski umetnik ima suprugu Sabinu, ćerku Asiju i sina Maka.

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.