DA LI JE MOGUĆE DA JE BAŠ ONA ŽENA PREDRAGA EJDUSA? Jako je POZNATA, cela Srbija je čula za NJU
Predrag Ejdus, Foto: Dragan Kadić

saznajte

DA LI JE MOGUĆE DA JE BAŠ ONA ŽENA PREDRAGA EJDUSA? Jako je POZNATA, cela Srbija je čula za NJU

Ostavio je veliki broj uloga u filmovima, serijama i predstavama

Objavljeno: 18:15h

Predrag Ejdus je bio naš poznati glumac.

Iza njega je ostala bogata karijera.

Ostavio je veliki broj uloga u filmovima, serijama i predstavama.

Iza njega je ostala ćerka Vanja, sin Filip i supruga.

Svi ga pamte po legendarnim serijama.

Predrag Ejdus
foto: Dragan Kadić

Predrag Ejdus je 1972. godine postao član član Drame Narodnog pozorišta u Beogradu na čijim daskama je do 1993. godine odigrao na stotine predstava. Jedna od najzapaženijih svakako je bila crna komedija „Šovinistička farsa“ u kojoj je igrao sa Josifom Tatićem. Ejdus je tumačio Hrvata Bernarda Draha, a Tatić Srbina Slobodana Mihajlovića. Sa ovom predstavom obišli su celu bivšu Jugoslaviju, doživela je više od 1800 izvođenja, a na njenim temeljima su nastala i tri nastavka istoimenog filma.

U Narodno pozorište vratio se u septembru 2006. godine, a 23. novembra 2007. godine izabran je za upravnika pozorišta. Uz obećanje tadašnjeg ministra kulture Vojislava Voje Brajovića da će se stvari u ovoj ustanovi menjati, pristao je na taj zadatak. Kada je shvatio da ne postoji politička volja za promenama, odlučio je da 10. marta 2009. godine podnese ostavku.

1 / 4 Foto: Marina Lopičić

Na filmskom platnu prvi put se pojavio 1971. godine i to u glavnoj ulozi u filmu „Haleluja“ koji je režirao Zoran Ratković po scenariju Đorđa Lebovića i Aleksandra Obrenovića. Usledile su uloge u filmu „Don Kihot i Sančo Pansa“ te televizijskoj drami „Poraz“.

Tokom druge polovine sedamdesetih snimio je četiri serije i sedam filmova, uključujući „Sinove“, „Četiri dana do smrt“, „Mizantropa“ i „Prve srpske železnice“ gde je glumio Mitu Rakića. Od 1980. do 1982. godine glumio je u filmovima „Mama“, „Snovi, život, smrt Filipa Filipovića“, „Kao Beograd ceo“, „Piknik u Topoli“, „Žeđ“, „Visoki napon“ i „Živa zemlja“, te veoma popularnim serijama „Nepokoreni gad“, „Svetozar Marković“, „Sedam sekretara SKOJ-a“ i „Priče preko pune linije“.

Vanja Ejdus
foto: Printscreen/Youtube/ ZooM Vesti Uzice

Glumac je svojevremeno u jednom intervjuu otkrio kako je upoznao svoju suprugu i kako je njihova ljubavna priča počela.

"Primetio sam je mnogo pre nego što sam je upoznao. Stanovao sam kod Pravnog fakulteta, a ona je tuda svakodnevno prolazila sa drugaricama na putu do Arhitektonskog fakulteta. I stvarno je bila prelepa, pa su je primetili pa su je primetili i svi drugi, ne samo ja. Mi smo u to doba bili klinci, one su već bile studentkinje, a mi gimnazijalci.Nisam ni sanjao da će biti moja. Kasnije smo se upoznali i sve je imalo prirodan put, pa je tako došlo i do našeg zbližavanja i braka. Venčali smo se kada sam se vratio iz vojske 1975. godine i naravno da sam bio ponosan na suprugu, ali i na sebe što sam uspeo da osvojim jednu od najlepših žena Beograda", rekao je glumac svojevremeno.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ ZooM Vesti Uzice

Mnogo godina kasnije, kada su ga pitali kako su on i Milica uspeli da sačuvaju brak, imao je krajnje jednostavno objašnjenje koje bi možda svi trebalo da poslušamo:

Velikan sprskog glumišta Predrag Ejdus preminuo je 2018. godine posle duže bolesti u 71. godini života.

"U braku mora da ima razumevanja, a po svemu sudeći supruga ga je imala za mene kao i ja za nju. Ne postoji idealan brak, ali mi smo se venčali i dobili decu iz ljubavi, bavili se sličnim profesijama i verujem da smo zbog toga uspeli. Imali smo slične ideje kako da vaspitavamo decu, pa ih tako nikada nismo lagali, čak i kada se govorilo o neprijatnim istinama. Posle svega, zapitam se da li je moguće da smo tako dugo zajedno i poželim da i sebi i njoj dodelim medalju. Ipak, znam da bi ona više volela lep prsten, što planiram da joj kupim za godišnjicu", ispričao je Ejdus 2009. godine.

Predrag Ejdus
foto: Dragan Kadić

Predrag je bio u braku sa scenografom i arhitektom Milicom Ejdus više od 40 godina iz kojeg ima ćerku Vanju i sina Filipa.

(Espreso/Stil/Opanak)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.