OVA ŽENA STOJI IZA TIHOMIRA STANIĆA: Nikada je nije OŽENIO, nećete VEROVATI kako IZGLEDA (FOTO)
Tihomir Stanić, Foto: Damir Dervišagić

pogledajte

OVA ŽENA STOJI IZA TIHOMIRA STANIĆA: Nikada je nije OŽENIO, nećete VEROVATI kako IZGLEDA (FOTO)

Osamdesetih godina prošlog veka, Tihomir je započeo filmsku karijeru, a zapaženiju ulogu je imao 1995. godine kada je igrao kralja Aleksandra Obrenovića u seriji „Kraj dinastije Obrenović“

Objavljeno: 19:46h

Tihomir Stanić je naš poznati glumac.

Publika uživa da ga gleda u filmovima, serijama i predstavama.

Do sada je odigrao veliki broj uloga.

Osvojio je i velike nagrade.

Kada je imao 13 godina, svirao je bas gitaru u bendu Lutalice sa Une. Nakon toga je osnovao svoj bend u kome je pevao, a i svirao bubnjeve.

Tihomir Stanić
foto: Filip Plavčić

Osamdesetih godina prošlog veka, Tihomir je započeo filmsku karijeru, a zapaženiju ulogu je imao 1995. godine kada je igrao kralja Aleksandra Obrenovića u seriji „Kraj dinastije Obrenović“. 2013. godine mu je dodeljena uloga Anđelka u filmu „Falsifikator“. Ona za Tihomira ima poseban značaj jer je lik inspirisan njegovim pokojnim ocem koji je bio seoski učitelj i koji je meštanima podelio 1.700 svedočanstava da bi mogli da se zaposle. Zbog toga je godinu i po dana proveo u zatvoru u Zenici. Glumčeva partnerka je bila Branka Katić sa kojom je imao odličnu saradnju.

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

Odbijao je da se pojavljuje u serijama Siniše Pavića jer ih je smatrao političkim projektom koji ljude prikazuje lošijim nego što jesu.

Ostvario je značajne uloge u filmovima: „Neprijatelj“, „Turneja“, „Mali Budo“, „Psi laju, vetar nosi“, „Inkarnacija“, itd. Voleo bi da snimi erotski film sa Isidorom Minić, ali veruje da ona ne bi pristala jer je suviše stidljiva.

Tihomir Stanić
foto: Dragana Udovičić

Iako se pojavljivao u mnogim serijama i filmovima, Tihomir je poznatiji kao pozorišni glumac. Pozorišnu karijeru je započeo u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Glumio je u predstavi „Dolnja zemlja“ koja je otvorila ovo pozorište. Od 1987. do 1995. godine je bio stalni član ansambla Ateljea 212. Kada je dao otkaz, napravio je monodramu „Detinjarije“ i nekoliko meseci je napamet učio roman „Na Drini ćuprija“. U jednom periodu, izvođenje ovih dela je predstavljalo izvor njegovih prihoda, ali kasnije je prestao to da naplaćuje. 2007. godine Tihomir i njegov mlađi brat Bogdan su osnovali producentsku kuću „Balkan film“ u Republici Srpskoj, a nekoliko godina kasnije „Drina film“ u Beogradu. U napuštenom domu kulture u selu Johova su napravili filmski studio u kome su snimali. Producirali su sledeće filmove: „Turneja“ (2008.), „Neke druge priče“ (2010.), „Neprijatelj“ (2011.), „Falsifikator“ (2013.), „Top je bio vreo“ (2014.), „Dok su oni leteli na mesec“ (2015.) i „Granice, kiše“ (2016.), kao i tri epizode serije „Turneja“.

Tihomir Stanić
foto: Printscreen

Do sada je odigrao preko 90 uloga. Neke od najznačajnijih su u predstavama: „Henrik IV“, „Faust“, „Divlji med“, „Sveti Georgije“, „Čekajući Godoa“, „Kralj Lir“, „Ana Karenjina“, itd. Kao zamena je nastupio u predstavama „Leonardova večera“ i „Kokice“ i nije imao dovoljno vremena da nauči tekst. Pošto se zbog toga nervirao, dobio je srčano oboljenje miokardiopatiju. Glumac već više od dve decenije deli život sa nevenčanom suprugom. Jelena Mijović, koja mu je rodila dve ćerkice Milenu, Hanu i Sofiju Nađu. Par uživa u ljubavi i zvanične potvrde da su u braku, a upoznali su se u pozorištu.

Tihomir Stanić
foto: Facebook

- Sve se može kad čovek to zaista želi. Volja je najvažnija. Zahvaljujući njoj sam pre petnaest godina ostavio piće. Što se tiče cigareta, imam i nekoliko predstava u kojima pušim, ali mi to ne predstavlja nikakav problem. Krizu nisam imao ni tokom odvikavanja od duvana. Uopšte mi nije bilo teško. Dobar je osećaj kad pobediš sebe i svoje poroke. kad sam prestao s alkoholom, nikad više nisam poželeo da popijem ni kap. Jednostavno, ispio sam svoju turu. Slično je i sa cigaretama - ispričao je pre nekoliko godina Tihomir za "Gloriju".

Jelena je Tihi velika podrška, a danas je zajedno sa svojim suprugom otišla na sahranu velikom reditelju i umetniku Dejanu Mijaču, koji je sahranjen u Aleji zaslužnih građana u prisustvu članova porodice, prijatelja i poštovaoca njegovog dela.

(Espreso/Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.