EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA GORAN JEVTIĆ: Ostaćete u NEVERICI
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

šok

EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA GORAN JEVTIĆ: Ostaćete u NEVERICI

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2001. godine u klasi profesorke Biljane Mašić

Objavljeno: 18:48h

Goran Jevtić je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac.

Rodom je iz sela Kovačevac, opština Mladenovac. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2001. godine u klasi profesorke Biljane Mašić.

Igra u brojnim srpskim pozorištima kao što su Jugoslovensko dramsko pozorište, Atelje 212, Malo pozorište „Duško Radović“ itd.

Goran Jevtić
foto: Sonja Spasić

Dobitnik je jedne od najprestižnijih srpskih pozorišnih nagrada Miloš Žutić za više uloga u predstavi Okamenjeni princ koja je postavljena u koprodukciji Malog pozorišta „Duško Radović“ sa danskim teatrima Corona La Blance i Lampe i beogradskim pozorištem lutaka „Pinokio“.

Ostale važnije uloge uključuju: Romeo (Romeo i Julija, Srpsko narodno pozorište, Novi Sad), Geri (Shopping and Fucking,, Jugoslovensko dramsko pozorište), Andreas Sam (Red vožnje Andreasa Sama, Jugoslovensko dramsko pozorište), Hitler (Hitler i Hitler, Atelje 212), Doktor (Fedrina ljubav, Jugoslovensko dramsko pozorište), Salvador Dali (Histerija, Jugoslovensko dramsko pozorište).

1 / 4 Foto: Marina Lopičić

Dobitnik je Nagrade Ljubinka Bobić 2014. godine.

Na filmu najčešće sarađuje sa rediteljem Srđanom Dragojevićem i veliku popularnost postiže ulogama u njegovim filmovima Mi nismo anđeli 2, Sveti Georgije ubija aždahu i Parada.

Goran Jevtić
foto: Marina Lopičić

Rođen je 18. januara 1978. što znači da ima 44 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.