EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA IVA ŠTRLJIĆ: Totalno ćete se FRAPIRATI
Iva Štrljić, Foto: Espreso

KO BI REKAO

EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA IVA ŠTRLJIĆ: Totalno ćete se FRAPIRATI

Prvu profesionalnu ulogu ostvarila je u prvoj srpskoj telenoveli Jelena, u kojoj je tumačila lik sekretarice Tatjane Pantić

Objavljeno: 21:45h

Iva Štrljić je srpska glumica i spisateljica.

Nakon tri neuspešna pokušaja da upiše glumu u Zagrebu, u Beogradu upisuje glumu na BK univerzitetu umetnosti, u klasi profesora Ivana Bekjareva. Tokom studija odigrala je uloge u nekoliko desetina studentskih filmova, zbog čega je dobila nadimak ženski Valter.

Prvu profesionalnu ulogu ostvarila je u prvoj srpskoj telenoveli Jelena, u kojoj je tumačila lik sekretarice Tatjane Pantić. Neko vreme Iva je radila kao voditelj jutarnjeg programa „Dizanje“ na televiziji B92.

Usledile su epizodne uloge u brojnim ostvarenjima među kojima su serije: „Bela lađa 2“, „Moj rođak sa sela“, „Ranjeni orao“, „Jesen stiže, dunjo moja“, „Folk“, i „Lud, zbunjen, normalan“.

1 / 7 Foto: Printscreen Instagram

Uz kolegu Žarka Lazića, bila je voditelj emisije Transforma. Oprobala se i kao spisateljica - objavila je roman Nemaš pojma koliko te volim (Laguna, 2011).

Tri godine je živela u Splitu gde je završila gimnaziju i bila član dramske grupe Milovana Alača. Kada je imala osamnaest godina, njeni roditelji su se razveli. Iva se sa majkom i bratom vratila u Beograd za koji je posebno vezana, a otac je ostao u Splitu.

2009. godine je ugradila silikone u grudi. 2016. godine joj je dodeljena glavna uloga Katarine, najveće Njutnove ljubavi, u seriji „Iz života poznatih matematičara“.

Iva Štrljić
foto: Filip Plavčić

2016. godine počela da radi na Ženskoj TV gde vodi emisiju „Volim te“. Ugostila je mnoge poznate ličnosti među kojima su: Lidija Vukićević, Zoran Kesić, Rambo Amadeus, Dragan Vujić Vujke, itd.

2011. godine je napisala knjigu „Nemaš pojma koliko te volim“ koja se sastoji iz nekoliko ljubavnih priča.

U aprilu 2013. godine u prodaji se našao roman „Znam da misliš na mene“ koji govori o devojci Maši koja ponovo sreće bivšeg dečka Miloša koga nije prebolela. Izjavila je da će napisati nastavak ove priče čiji će naziv biti „Sad znaš koliko te volim“, ali to se još uvek nije dogodilo.

Iva Štrljić
foto: © ATA Images

2014. godine je izašla zbirka priča „Voleti u Beogradu“ čiji su junaci ljudi koji se menjaju zbog ljubavi.

Iva je rođena 7. oktobra 1977. , što znači da ima 44 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.