EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA KATARINA RADIVOJEVIĆ: Pašćete sa stolice
Foto: Damir Dervišagić

šok

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA KATARINA RADIVOJEVIĆ: Pašćete sa stolice

1999. godine je položila prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti i primljena je u klasu profesora Predraga Bajčetića kome je ovo bila poslednja generacija

Objavljeno: 20:45h

Katarina Radivojević je srpska pozorišna i televizijska glumica i producent. U žižu javnosti je dospela nakon što se našla u ulozi Zone Zamfirove u istoimenom filmu Zdravka Šotre. Rođena je 29. marta 1979. godine u Beogradu.

Od malih nogu se bavila raznim aktivnostima kao su: balet, pevanje, gimnastika, itd. Pohađala je časove glume koje je držao Mika Aleksić i deset godina je bila član njegove dramske grupe. Tada je zavolela klasičnu književnost jer je Mika od njih zahtevao da čitaju jednu knjigu mesečno.

Katarina Radivojević
foto: Dragan Kadić

1999. godine je položila prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti i primljena je u klasu profesora Predraga Bajčetića kome je ovo bila poslednja generacija. Imala je maksimalan broj poena i bila je prva na listi. Studirala je sa Slobodom Mićalović, Leanom Vučković, Zoranom Bećić, Anom Franić, Branislavom Tomaševićem, Milošem Vlalukinom, Miodragom Fišekovićem, Nenadom Maričićem, Igorom Ilićem, Milošem Anđelkovićem i Marijom Vicković koja joj je postala jedna od najboljih prijateljica. 2011. godine Katarina je rešila da se posveti inostranoj karijeri. Izjavila je da je njen san da glumi u Holivudu i da radi na epohalnim filmovima koji će joj doneti veliki novac i popularnost. Preselila se u Los Anđeles gde je išla na audicije, ali od samog početka je bila svesna da je u njenim godinama teško da krene od nule. Najveću podršku joj je pružila sestra Jasna koja je sa mužem već nekoliko godina živela u SAD-u.

1 / 4 Foto: Instagram

2003. godine uloga Zone Zamfirove joj je donela nagradu FIPRESCI i nagradu za najbolju debitantsku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu. Na istom festivalu, Katarini i Vojinu Ćetkoviću je uručena nagrada za najbolji Glumački par godine po izboru čitalaca TV Novosti. Takođe je postala zaštitno lice Festa i laureat nagrade kritičara.

Katarina Radivojević
foto: Damir Dervišagić

2014. godine je tumačila ulogu medicinske sestre Katarina Grujić u seriji „Urgentni centar“. Prvi put u karijeri je snimila horor film „Gnev mrtvih“, nastavak „Zone mrtvih“, i bila je devojka Morena koja se okrenula vlaškoj magiji. Katarina je visoka 175 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.