OVO JE PRAVO POREKLO MARIJE BERGAM: Ostaćete u NEVERICI
Marija Bergam, Foto: Damir Dervišagić

pogađajte

OVO JE PRAVO POREKLO MARIJE BERGAM: Ostaćete u NEVERICI

Sa 17 godina je odlučila da želi da postane glumica i, kada je završila treći razred Treće beogradske gimnazije, upisala je Fakultet dramskih umetnosti

Objavljeno: 22:08h

Marija Bergam je srpska glumica koja je ostvarila zapaženu ulogu Maje Davidović u seriji „Senke nad Balkanom“. Rođena je 5. aprila 1991. godine u Kotoru. Sa 17 godina je odlučila da želi da postane glumica i, kada je završila treći razred Treće beogradske gimnazije, upisala je Fakultet dramskih umetnosti. Bila je u klasi profesorke Biljane Mašić. 2013. godine je diplomirala. Završni ispit joj je bio film „Unutarnji prostori“ u čijem snimanju su učestvovali svi članovi njene porodice.

Tokom generalne probe predstave „Gospođa Olga“ u Narodnom pozorištu u Somboru, Marija je upoznala 12 godina starijeg glumca Radivoja Rašu Bukvića. Ubrzo su počeli da se zabavljaju, a u jesen 2015. godine venčali su se u manastiru Gradac. Nekoliko meseci kasnije, postali su roditelji dečaka Danila.

1 / 4 Foto: Printscreen Youtube/rts

2016. godine je bila na kastingu za ulogu u seriji „Senke nad Balkanom“. Dva meseca kasnije, dodeljena joj je glavna ženska uloga koja će obeležiti njenu karijeru. Izjavila je da je saradnja sa Draganom Bjelogrlićem poput avanturističkog romana i da joj je on pomogao da izgradi lik bahate i razmažene bogatašice Maje Davidović. Marija se u erotskim scenama sa kolegom Milošem Timotijevićem pojavila potpuno obnažena što je privuklo pažnju javnosti. Izjavila je da joj nije bilo neprijatno i da je to deo njene profesije. Tokom snimanja, glumica je „jaguarom“ iz 1928. godine udarila asistenta režije Srđana Spasića koji se preturio, ali nije bio povređen. Zbog toga u seriji ima svog vozača.

Radivoje Bukvić
foto: Damir Dervišagić

Marija je najranije detinjstvo provela u Tivtu. Potiče iz lekarske porodice i ima mlađeg brata Andreja koji studira medicinu. Njen otac Josip, deda Niko i baba Marija su poreklom iz ribarskog naselja Stoliv koje se nalazi između Kotora i Tivta. Njihovo prezime je nastalo od imena italijanskog grada Bergamo, a vremenom je, zbog austrougarskih zakona, izbačen samoglasnik o.

Marija Bergman
foto: Instagram printscreen

U Beogradu je krenula u osnovnu školu, ali zbog bombardovanja se sa porodicom vratila u Crnu Goru. Nakon toga, školovanje je nastavila u glavnom gradu Srbije. Godinama je pohađala osnovnu i srednju baletsku školu „Lujo Davičo“ i želela je da se bavi ovom profesijom. Takođe je išla na časove glume u studio „Stvar srca“ koji je vodio Mika Aleksić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.