10 ČUDNIH BOŽIĆNIH OBIČAJA: Duhovi, krastavci i ćurka na kredit! (FOTO)
Foto: Facebook

nekada davno

10 ČUDNIH BOŽIĆNIH OBIČAJA: Duhovi, krastavci i ćurka na kredit! (FOTO)

U vreme Viktorijanaca bogati su se rasipali a siromašni dovijali. Danas je situacija prilično slična, ali su se običaji vezani za Božić prilično izmenili
Objavljeno:

3. Alkoholni punč

Ovo tradicionalno piće pravi se već vekovima unazad. Nekad se služilo onoj simpatičnoj dečici koja su išla od kuće do kuće i pevala Božićne pesme. Pravio se od rakije, piva i raznog voća. Nakon što bi otpevali svoju pesmu, domaćin bi ih pozvao u kuću na gutljaj alkoholnog sokića. Šta zna dete šta je 50% alkohola.

4. Duh gospodina Pepera

Viktorijanci su bili ludi za novim izumima. Ko je mogao to da priušti, darivao bi najnovije aparate ili poularne izume svojim najbližima. Takođe, bili su opsednuti paranormalnim. Kada se ove dve pasije spoje dobija se pravo malo bizarno Božićno čudo. Profesor Peper, naučnik i izumitelj, napravio je mašinu koja proizvodi duhove. Naravno, u pitanju je iluzija. Cela skalamerija je funkcionisala po principu ogledala, raspoređenih tako da "projektuju" duha, to jest glumca koji se krio u drugoj sobi. Nakon predstave, Peper bi održao kratko predavanje o napretku tehnologije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.