"POSLAO MI JE SLIKU I OVO VELIKO PITANJE...": Lauševićev VELIKI PRIJATELJ o TEŠKOJ BORBI, jedno je bilo PRESUDNO
Žarko Laušević, Foto: Beta / Milan Obradović

TUGA

"POSLAO MI JE SLIKU I OVO VELIKO PITANJE...": Lauševićev VELIKI PRIJATELJ o TEŠKOJ BORBI, jedno je bilo PRESUDNO

Podsetimo, ispraćaj i kremacija Žarka Lauševića biće obavljeni u ponedeljak

Objavljeno:

Proslavljeni glumac Žarko Laušević je preminuo 15. novembra. Kako je porodica navela, on je ovaj svet napustio u 63. godini izgubivši bitku sa kratkotrajnom, ali veoma teškom bolešću.

Žarko Laušević nije bio samo poznat po svom glumačkom umeću, već i po svom snažnom ličnom karakteru. Bio je angažovan u javnom životu i tokom svoje karijere stekao je status jednog od omiljenih i najpoštovanijih glumaca u regionu.

Nakon što je preminuo usled teške bolesti, od Lauševića se oprostio ceo glumački svet. Poruke tuge, žala i sećanja nizale su se na društvenim mrežama, a sada je u svojoj ispovesti govorio advokat i veliki prijatelj Žarka Lauševića,Vladan Bojić, i otkrio kako se glumac borio protiv teške bolesti i kroz šta je sve prolazio.

- Sve vreme sam bio u kontaktu sa njegovom sestrom i lekarima. Znao sam da su male šanse da će se izvući. Ali prekjuče me je izbezumila ta opora, gorka stvarnost. Žarko mi je zamenio jedinog brata kojeg sam imao. Srđan je umro u Moskvi na današnji dan, 16. novembra. U dva dana izgubio sam oba brata - i Srđana i Žarka - rekao je Bojić, dugogodišnji prijatelj i advokat glumca Žarka Lauševića.

Žarko Laušević
Žarko Lauševićfoto: Zorana Jevtić

Poslednji put kada je posetio prijatelja, Žarko mu je rekao: "Razočaran sam u medicinu". To je Bojića podsetilo na 2007. godinu kada mu je sa istim uverenjem izgovorio: "Razočaran sam pravom".

- Zaključili smo tada da i jedna i druga oblast, i pravo i medicina, treba da pomognu čoveku - priča Bojić.

- Njemu očigledno nijedna od njih nije bila privržena. Bio je, po mom mišljenju, opravdano razočaran. Pokušavao je Žarko raznim alternativnim metodama da pomogne svom zdravlju. Bio je jako srećan što mu nije opala kosa. Na poslednjem pojavljivanju na sceni delovao je ponosno, iako je bio svestan da stvari ne idu kako treba. Poslao mi je sliku i pitanje: "Kako ti se činim?". Odgovorio sam mu: "Činiš mi se, kao što si mi se uvek činio. Pravi!" Posle smo do pre neki dan komunicirali porukama - rekao je advokat Vladan Bojić za "Novosti".

Podsetimo, ispraćaj i kremacija Žarka Lauševića biće obavljeni u ponedeljak, 20. novembra na Novom groblju u Beogradu sa početkom u 14 časova, potvrdila je u ime porodice njegova supruga Anita Laušević.

Bonus video:

00:36

DIRLJIV GEST ŽARKA LAUŠEVIĆA Klanjam se Peri Božoviću

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.