100 DANA VLADE: Šta o 3 meseca Vučićevog kabineta kažu političari, a šta kažete vi?
Foto: Fonet

vreme je za ocene

100 DANA VLADE: Šta o 3 meseca Vučićevog kabineta kažu političari, a šta kažete vi?

Put Vlade je ostao isti: otvaranje poglavlja EU, uvođenje red u javne finansije, dijalog sa Prištnom - koliko su uspeli, a koliko ne?!
Objavljeno:

No, ne misle svi tako.

foto: Zorana Jevtić

- Za ovih 100 dana urađeno je mnogo. Poslovi se završavaju, finansijska stabilnost, nema rasta kursa, dug je pod kontrolom, daleko je manji od planiranog, budžetski deficit je manji, bruto domaći proizvod je u porastu za 2,8 odsto. Urađeno je više od planiranog, i rad Vlade je iznad mojih očekivanja. Sve je urađeno bez galame, u tišini. Jedino što zameram je što Vlada samo radi, a ne bavi se politikom, ne brani se pričom i odgovorima protivnicima, a sve što radi Vlada trebalo bi da predstavi političkim protivnicima - kaže Marjan Rističević za Espreso.co.rs.

Vjerica Radeta kaže da je teško govoriti o 100 dana Vlade kad je to Vlada koja radi u kontinuitetu sa one dve prethodne.

foto: Dado Đilas

- Nisu uradili ništa epohalno za ovih 100 dana, ništa čime bi mogli da se pohvale. Glavna zamerka je i dalje nerazumno opredeljenje Vlade da se nastavi ka EU putu, kada je očigledno da EU puca po svim šavovima, i kada u brojnim zemljama više ne uživa kredibilitet. Ono što očekujem od Vlade, i što još nije kasno je da se preorjentiše na saradnju sa Rusijom, Kinom i našim tradicionalnim prijateljima. To je jedini spas za Srbiju - kaže Radeta iz SRS.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.