100 DANA VLADE: Šta o 3 meseca Vučićevog kabineta kažu političari, a šta kažete vi?
Foto: Fonet

vreme je za ocene

100 DANA VLADE: Šta o 3 meseca Vučićevog kabineta kažu političari, a šta kažete vi?

Put Vlade je ostao isti: otvaranje poglavlja EU, uvođenje red u javne finansije, dijalog sa Prištnom - koliko su uspeli, a koliko ne?!
Objavljeno:

100 dana je prošlo od kako je Vučić predstavio svoj kabinet. Stara, nova imena, stari i novi ciljevi. 19 ministara, od kojih troje bez portfelja. Vlada, uključujući i premijera Aleksandra Vučića, ima ukupno 20 članova. Izglasana je gotovo četiri meseca posle izbora.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić predstavio predlog nove Vlade! Evo koji su ministri zadržali fotelje, a koji su novi!

Najviše pažnje izazvala je prva javno deklarisana gej ministarka, Ana Brnabić, a spekulisalo se i zašto je neko sa krimi prošlošću, poput Gorana Kneževića, ponovo u Nemanjinoj.

Prvi put u istoriji! Srbija dobila ministra koji je otvoreno gej! (FOTO)

Put Vlade je ostao isti: otvaranje poglavlja EU, uvođenje red u javne finansije, dijalog sa Prištnom - koliko su uspeli, a koliko ne?!

foto: Fonet

Premijer Aleksandar Vučić ocenio je povodom 100 dana rada vlade, da su ministri radili dobro, a da je on mogao i bolje.

- Oni su pristojno i dobro radili, a ja sam mogao i morao uvek bolje - rekao je Vučić.

foto: Beta

A kako rad nove Vlade u prva tri meseca ocenjuju srpski političari, kako iz vlade, tako i iz opozicije:

- I novi ministri su, kao i oni koji su otišli - bezlični - kaže lider radikala, Vojislav Šešelj.

foto: Facebook / Српска радикална странка

- Vlada vodi propagandu da se bolji živi, a sve je gore i gore. Imamo sad zaduženje od milijardu evra - kakvi su to bre finansijski rezultati? Hvalili su se da imaju suficiti u budžetu, ali sve će da se "istopi" u decembru, jer oni kasne sa brojnim plaćanjima. To je veštački suficit - kaže Šešelj.

foto: Fonet

Sličnog je mišljenja i Sanda Ivić Rašković.

- Imam utisak da je 1.000 dana Vlade, jer su svi dani isti. Od 2012. godine gledamo sve iste ljude, zamenjuju se teze konstantno. Non stop se priča o povećanju plate, a neće se vratiti ništa što je uzeto. Nisam impresionirana radom Vlade, ali mogu da kažem da vlast prednjači definitivno u jednom, a to je proizvođenje vanrednog stanja, i to joj je najupečatljiviji učinak - kaže Sanda Rašković Ivić, dojučerašnja predsednica DSS.

Oštar je i Obradović, lider Dveri:

- Ovde nema 100 dana Vlade, već ima 5 godina katastrofalne Vučićeve vlasti. Prekršili su sva svoja predizborna obećanja. Jedino što ova Vlada vrlo uspešno ispunjava je sprovođenje kolonijalne politike svojih nalogodavaca iz MMF-a, Svetske banke, stranih banaka i zapadnih ambasada: dozvola za rasprodaju poljoprivrednog zemljišta stranicima od sledeće godine, i urušavanje i rasprodaja strateških državnih preduzeća: PKB-a, EPS-a, Aerodroma, Telekoma,Poštanske štedionice, Komercijalne banke... - kaže Obradović.

foto: Espreso

- Ovaj režim je oteo 10% penzija, a sada vraća 1,5% na već umanjene penzije i ima smelosti da kaže da su penzije povećane! Dakle, ovaj režim već 5 godina vređa zdrav razum građana - oštar je lider Dveri.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.