Ovako je otišao Sloba: Njegove poslednje reči Jugoslaviji koje su neke usrećile, a neke rasplakale! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Labudova pesma

Ovako je otišao Sloba: Njegove poslednje reči Jugoslaviji koje su neke usrećile, a neke rasplakale! (VIDEO)

Kako se dan posle preuzimanja nacionalne televizije i paljenja tadašnje Savezne Skupštine oprostio od građana dotadašnji predsednik i lider SPS
Objavljeno: 10:45h

Peti oktobar, 16 godina kasnije: Da li se kajemo što smo tog dana bili na ulicama? (FOTO) (VIDEO)

foto: Profimedia

U našoj javnosti je već dugo prisutna grupacija koja, pod imenom opozicione političke partije demokratske orijentacije, zastupa interese vlada koje su nosioci pritiska na Jugoslaviju, a posebno na Srbiju. Ta grupacija se na ovim izborima pojavila kao Demokratska opozicija Srbije.

– Od njihovih predstavnika smo čuli da će Sandžak dobiti autonomiju, za koju se član njihove koalicije Sulejman Ugljanin, vođa separatističke muslimanske organizacije, zalaže već deset godina i koja faktički definitivno izdvaja Sandžak iz Srbije.

Njihova su obećanja takođe vezana za davanje autonomije Vojvodini koja je takva da je ne samo izdvaja iz Srbije i Jugoslavije, već je, po svemu, čini sastavnim delom Mađarske. Na sličan način bi se odvojila od Srbije i druga područja, naročito neka njena rubna područja.

Peti oktobar je uspeo: Zaista lepše živimo posle njega, ne vidim gde je problem?

– Njihovo pripajanje susednim državama odavno je vruća tema tih država, koje stalno podstiču pripadnike manjina tih država u Jugoslaviji da daju svoj doprinos prisjedinjenju delova naše zemlje susednim državama - rekao je između ostalog tada Milošević.

Ovaj govor najveći pobornici Slobodana Miloševića vide kao proročanski, kao i da sve što je tada rekao, sada deceniju i po nakon toga imamo na delu.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.