Dačić: Neće biti više svađa, uvodimo disciplinu u stranci!
Foto: Fonet

dovešće ih u red

Dačić: Neće biti više svađa, uvodimo disciplinu u stranci!

Ivica Dačić je poručio da javne svađe, napadi, vređanja i međusobno omalovažavanje neće više biti mogući među rukovodiocioma i traži da prestanu rasprave u medijima
Objavljeno:

Dačić je naveo da unutrašnja demokratija partije podrazumeva potpunu otvorenost za iznošenje stavova u raspravi u stranci, ali da se te rasprave ne vode u medijima. - To mora da prestane, jer služi u korist samo protivnicima SPS-a - poručuje lider socijalista. Svi funkcioneri SPS-a, kaže Dačić, treba tome da daju doprinos i ističe da su zato svi u obavezi da poštuju Statut, od njega do poslednjeg člana, te da partija treba da se bavi politikom, koju su jednoglasno utvrdili na Predsedništvu, Glavnom odboru i Kongresu.

foto: Fonet

- Javne svađe, napadi, vređanja i međusobno omalovažavanje neće više biti mogući među našim rukovodiocioma - rekao je Dačić. On je rekao da je SPS jedna od partija koja se najviše reformisala i demokratizovala u odnosu na vreme pre 2000. godine. - Unutrašnja demokratija Partije podrazumeva potpunu otvorenost za iznošenje stavova u raspravi unutar stranke, ali se te rasprave ne vode u medijima. To mora da prestane, jer služi u korist samo protivnicima SPS-a - poručuje Dačić. Mediji su ovih dana preneli da je Statutarna komisija SPS kaznila ukorom pred isključenje Ivanu Petrović i članicu Predsedništva SPS Dijanu Vukomanović zbog tuče, a funkcionere Nenada Borovčanina i Novicu Tončeva zbog kritikovanja stranke. Ranije danas, Dijana Vukomanović je saopštila da je napustila stranku i poslaničku grupu u parlamentu, dok su Borovčanin i Ivana Petrović istupili iz Glavnog odbora, ali su ostali članovi stranke. Politički analitičari kažu da je odlazak Dijane Vukomanović iz Socijalističke partije Srbije težak udarac za lidera socijalista Ivicu Dačića.

(Espreso.co.rs/ Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.