Vučić iz Njujorka: Republika Srpska neće nestati! Srbija će očuvati mir!
Foto: Reuter

u poseti...

Vučić iz Njujorka: Republika Srpska neće nestati! Srbija će očuvati mir!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uraditi sve da očuva mir i stabilnost, a onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma i nestanku Republike Srpske da Srpska neće nestati
Objavljeno:

Premijer je rekao da je sinoć na panelu o regionu bila veoma teška atmosfera i da publika nije bila najnaklonjenija Srbiji, ali da smo ozbiljnošću, odgovornošću i argumentima uspeli da pridobijemo dobar deo američke publike na stranu činjenica.

On je istakao da je bilo važno da se čuje glas Srbije na tom panelu, dodajući da mu je žao što nije bilo predstavnika Srbije na jednom od skupova tokom kojeg su Srbi, kako je naveo, izjednačeni sa ISIS-om.

- Važno je da smo rekli da postoje i teški slučajevi i na srpskoj strani - rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija poštuje tudje žrtve, ali da bi volela da i drugi poštuju naše.

foto: Reuter

Vučić je rekao da je najduže razgovarao sa šefom diplomatije Velike Britanije, koji je bio veoma prijateljski nastrojen i da je postojao odnos razumevanja od strane britanske vlade. Govoreći o ulozi Srbije na Balkanu, Vučić je rekao da nama treba da zvuči dobro to što mnogi govore da je upravo Beograd ključan igrač u regionu.

U čast godišnjice oslobođenja Beograda: Vojna parada 20. oktobra, počasni gost Medvedev?!

Premijer je podsetio da je imao važan razgovor i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom povodom nedavnih izjava generala Pavela, te da će uskoro otputovati u Brisel u sedište NATO.

- Za nas je važno da imamo mir, mi se ne plašimo ekonomske budućnosti Srbije, svi priznaju rezultete koje smo postigli, ali nas plaše stanjem u regionu i naš je posao da se ponašamo odgovorno - rekao je Vučić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.