Vučić iz Njujorka: Republika Srpska neće nestati! Srbija će očuvati mir!
Foto: Reuter

u poseti...

Vučić iz Njujorka: Republika Srpska neće nestati! Srbija će očuvati mir!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uraditi sve da očuva mir i stabilnost, a onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma i nestanku Republike Srpske da Srpska neće nestati
Objavljeno:

- Onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma na štetu jednog naroda i onima koji maštaju o nestanku RS, ona je ustanovljena voljom naroda i Dejtonskim sporazumom. Onima koji mastaju da unište RS, poručujem, RS neće nestati - istakao je Vučić i dodao da ce Srbija uložiti sve da sačuva mir.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je u izjavi za RTS iz Njujorka istakao da Srbija poštuje BiH, želi mir sa svima i smatra da je odnos Srbija i Bošnjaka od vitalnog značaja za budućnost.

Premijer je, govoreći o izjavi nekadašnjeg načelnika ratnog štaba Armije BiH Sefera Halilovića o Republici Srpskoj, rekao da nikada ne veruje u slučajnosti u politici, niti slučajne izjave.

- Razumemo da je mir jedino što je važno i smatramo da Srbi i Bošnjaci treba da žive zajedno i da svoje probleme rešavaju na miran način u buducnosti, a to je naš najbolji odgovor na loše izjave koje stižu više puta ponovljene - rekao je Vučić.

On je dodao i da je za to postojao, kako je naveo, jednostavan lek.

foto: Reuter

- Neki drugi iz bošnjačkog rukovodstva trebalo je istog sekunda da reaguju i na najbrutalniji način to osude, to je sve nekako okolo naokolo, niko to nije želeo baš direktno da uradi - naglasio je Vučić.

Odgovarajući na opasku novinara da se čini da ipak postoji neki "kamen u cipeli" u odnosima sa svetom, Vučić je rekao da "imamo više tih kamencica u cipeli", ali da je njegov posao da uradim sve što može za Srbiju.

Sastanak Vučića i Džonsona: Srbija ključna za stabilnost Balkana!

- Borimo se za Srbiju i ne samo ja, već cela naša delegacija, Ivica Dačić, svi rade svoj posao - istakao je Vučić za RTS iz Njujorka.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.