Od Horgoša do Dragaša: Evo gde su rođeni ministri iz Vlade Srbije! (MAPA)
Foto: Espreso.co.rs / Ilustracija

iz ovih krajeva potiču naši ministri

Od Horgoša do Dragaša: Evo gde su rođeni ministri iz Vlade Srbije! (MAPA)

Ono što je zanimljivo to je da je od ukupno 19 ministara u Vladi Srbije, čak njih 9 rođeno u Beogradu, pa je skoro polovina njih iz prestonice
Objavljeno: 07:08h

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, rođen je 1971. godine u Beogradu. Diplomirao je 1997. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

foto: Slobodan Miljević

Za direktora Urgentnog centra (UC) Kliničkog centra Srbije (KCS) imenovan je 2012. godine. Prethodno je obavljao funkciju načelnika Intenzivne nege na odeljenju Hirurgije I Klinike za Urgentnu hirurgiju UC KCS.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rođen je 1982. godine u Beogradu. Završio je Fakultet organizacionih nauka, diplomirani je inženjer organizacionih nauka.

foto: Filip Plavčić

Kapiten je vaterpolo reprezentacije Srbije i jedan od najboljih vaterpolista sveta, koji je za reprezentaciju odigrao 284 utakmice i postigao 330 golova.

Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, rođen je 1962. godine u Beogradu.

foto: Fonet

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Imao je nekoliko studijskih boravaka u Francuskoj i Nemačkoj. Pohađao je postdiplomski specijalistički kurs na Pravnom fakultetu na temu Međunarodni ugovori.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.