Od Horgoša do Dragaša: Evo gde su rođeni ministri iz Vlade Srbije! (MAPA)
Foto: Espreso.co.rs / Ilustracija

iz ovih krajeva potiču naši ministri

Od Horgoša do Dragaša: Evo gde su rođeni ministri iz Vlade Srbije! (MAPA)

Ono što je zanimljivo to je da je od ukupno 19 ministara u Vladi Srbije, čak njih 9 rođeno u Beogradu, pa je skoro polovina njih iz prestonice
Objavljeno: 07:08h

Nova Vlada Srbije konstituisana je pre nekih mesec dana, kada je svih 19 ministara položilo zakletvu u Domu Narodne skupštine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ono što je zanimljivo to je da je od ukupno 19, čak njih 9 rođeno u Beogradu, što će reći da je skoro polovina njih iz prestonice.

Vučić i Dačić na Generalnoj skupštini UN: Ovo je veoma bitno zasedanje za Srbiju

Nebojša Stefanović, Aleksandar Antić, Ana Brnabić, Zoran Đorđević, Mladen Šarčević, Zlatibor Lončar, Vanja Udovičić, Vladan Vukosavljević i Jadranka Joksimović rođeni su Beograđani.

U nastavku pročitajte njihove biografije kao i to u kojim mestima su rođeni ostali ministri Vlade Srbije.

Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova

Rođen je 1976. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovne studije. Zvanje magistra ekonomskih nauka stekao je 2011, a doktora nauka 2013. godine na Megatrend univerzitetu.

foto: Fonet

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike rođen je 1969. godine u Beogradu. Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

foto: Dragan Kadić

U periodu od 1992. do 2013. godine bio je odbornik u Skupštini opštine Zvezdara u dva mandata i tri puta je biran za odbornika u Skupštini grada Beograda. Od 2004. do 2008. godine obavljao je funkciju predsednika Odborničke grupe SPS u Skupštini grada Beograda.

Ana Brnabić, ministar državne uprave i lokalne samouprave rođena je 1975. godine u Beogradu.

foto: Zorana Jevtić

Poseduje master diplomu (MBA) sa Univerziteta Hal iz Velike Britanije i više od deset godina rada sa međunarodnim organizacijama, stranim investitorima, lokalnim samoupravama i javnim sektorom u Srbiji.

Zoran Đorđević, ministar odbrane rođen je u Beogradu 1970. godine. Master je ekonomskih nauka u oblasti Međunarodno bankarstvo i finansije.

foto: Ministartsvo odbrane

Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju, Univerzitet Privredna akademija, Novi Sad.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.