VUČIĆ OŠTRO OSUDIO ODLUKU O KOVID PASOŠIMA! Građani Srbije da ne brinu, imaćemo testove za putovanje za DVA SATA
Foto: Printscreen/Pink

Predsednik

VUČIĆ OŠTRO OSUDIO ODLUKU O KOVID PASOŠIMA! Građani Srbije da ne brinu, imaćemo testove za putovanje za DVA SATA

Vučić je naglasio da ako se desi zabrana putovanja od strane EU, Srbija će biti najotvorenija zemlja na svetu, i poručio građanima da će Srbija sama napraviti laboratoraiju za izdavanje sertifikata

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa kraljem Bahreina Hamadom bin Isa al Kalifom prokomentarisao predlog za uvođenje takozvanih "kovid pasoša" za slobodno kretanje unutar Evropske unije, koji će biti predložen 17. marta, a koji bi važio samo za vakcinisanje vakcinama koje je odobrila Evropska agencija za lekove (EMA).

- Najpre, bio sam sasvim iskren kad sam rekao, računam da je EU skup zemalja koje baštine demokratiju i slobodno mišljenje. Moje slobodno mišljenje je da je to skandalozna odluka, više niko ne govori o slobodi kretanja. A vi što ste vakcinisali, ali niste uz našu dozvolu, pa da vam napakostimo. Sve studije pokazuju da kineska vakcina ne samo da nije lošija, nego neću da kažem šta drugo. Ta odluka ima odličnih strana. Kako će da prime mađarskog premijera koji se vakcinisao kineskom vakcinom? Ja ću da se vakcinišem kineskom vakcinom - rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da ako se desi zabrana putovanja od strane EU, Srbija će biti najotvorenija zemlja na svetu, i poručio građanima da će Srbija sama napraviti laboratoraiju za izdavanje sertifikata.

- Neka ne brinu naši ljudi koji su se vakcinisali kineskom vakcinom. Pozvaćemo 1,3 milijarde Kineza, bićemo najotvorenija zemlja. Oni neće ići po Evropi. Pa ćemo da pozovemo 140 miliona Rusa, pa celu Latinsku Ameriku, Afriku, Tursku. Dobrodošli u Srbiju svi, napravićemo avio aranžmane, zarađivaćemo i stizaćemo sve. Uz loše strane ima dobrih ekonomskih, turističkih. Nisam zadovoljan oko nekih Titovih odmarališta. Što se tiče putovanja, građani Srbije da ne brinu, izdavaćemo testove za 2 sata da mogu da putuju. S druge strane, to će nam omogućiti ubrzan razvoj, nemam nikakav problem s tim. Mislio sam da primim kinesku vakcinu za 8-9 dana, sad ću malo da ubrzam, na dan kad budu donosili tu odluku - kazao je Vučić.

Bonus video:

00:59

VUČIĆ NA OTVARANJU KONTINENTAL AUTOMOTIV FABRIKE U NOVOM SADU: Bez podrške Nemačke ne bismo mogli da budemo uspešni u ekonomiji

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.