PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO: U Bahreinu nam se otvaraju važna vrata! Poseta kralja posle Kovida se očekuje
Foto: Printscreen/Pink

POSETA BAHREINU

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO: U Bahreinu nam se otvaraju važna vrata! Poseta kralja posle Kovida se očekuje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle današnjeg susreta sa kraljem Bahreina, vladarom ostrvske arapske zemlje u kojoj se nalazi kao prvi predsednik Srbije koji ju je zvanično poseti

Objavljeno:

Očekujemo otvaranje ambasada dveju zemalja, očekuje nas saradnja u mnogim oblastima, poručio predsednik

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle današnjeg susreta sa kraljem Bahreina, vladarom ostrvske arapske zemlje u kojoj se nalazi kao prvi predsednik Srbije koji ju je zvanično posetio.

Važan sastanak, biće mnogo dobrih kontakata! Kralj Bahreina je potvrdio da prva poseta posle kovid krize u koju bude pošao biće Srbija, Beograd... Pa neka budemo i u prve tri, ja sam zadovoljan - rekao je predsednik Srbije objasnivši da je reč o veoma uticajnoj arapskoj zemlji i porodici koja njome vlada. Očekujemo otvaranje ambasada dveju zemalja, očekuje nas saradnja u mnogim oblastima, dodao je predsednik.

U Bahreinu nam se otvaraju važna vrata

Bahrein je teritorijalno mala, ali veoma snažna, jaka zemlja, i ovom posetom su se Srbiji otvorila važna vrata, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon razgovora sa kraljem Bahreina.

- Verujem da ćemo uspeti sa stvorimo saradnju, prijateljske odnose, rekao je Vučić novinarima. Dodao je da je sa kraljem Bahreina razgovarao o saradnji u različitim sferama, a da tek sledi ekonomski forum na kojem će delegacija Srbije predstaviti predloge o saradnji od banaka, osiguravajućih kompanija, "ril estejta" poljoprivrede, turizma, do saradnje ministarstvama spoljnih poslova, oko svih međunarodnih pitanja.

- To do juče nismo imali. Danas imamo ogromno poštovanje kao suverena država. Ovde sam primljen na neverovatan način. Uvek sam ponosan, ali danas posebno da predstavim Srbiju - rekao je Vučić.

On je istakao da će Srbija imati dorbu saradnju i da očekuje posetu kralja Bahreina, ali i drugih zvaničnika iz te zemlje.

- Imamo investicije iz UAE od kojih imamo koristi, neke od njih menjaju izgled Srbije, veru građana u njihove mogućnosti. Verujem da slično možemo i sa Bahreinom. Ovim nam se otvaraju važna vrata, rekao je Vučić.

Bonus video:

00:59

VUČIĆ NA OTVARANJU KONTINENTAL AUTOMOTIV FABRIKE U NOVOM SADU: Bez podrške Nemačke ne bismo mogli da budemo uspešni u ekonomiji

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.