ČEDA JE SINOĆ KASNO OBJAVIO POTRESAN STATUS O ZORANU ĐINĐIĆU: Pre tačno 18 godina...
Čedomir Jovanović, Foto: Ana Paunković

GODIŠNJICA

ČEDA JE SINOĆ KASNO OBJAVIO POTRESAN STATUS O ZORANU ĐINĐIĆU: Pre tačno 18 godina...

Danas je jedan zločin postao punoletan. Pre tačno 18 godina, 12. marta 2003. godine, ubijen je Zoran Đinđić, prvi demokratski premijer Srbije.

Objavljeno:

Čedomir Jovanović je sinoć objavio seriju tvitova posvećenu bivšem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću koji je ubijen na današnji dan pre tačno 18 godina.

Evo šta je Čedomir Jovanović na to imao da kaže:

"Danas je jedan zločin postao punoletan. Pre tačno 18 godina, 12. marta 2003. godine, ubijen je Zoran Đinđić, prvi demokratski premijer Srbije.

Sa ovom godišnjicom, i krajnje je vreme da svi to shvate, Zoran Đinđić treba da prestane da bude ono što je bio, od 2003. do danas - Veliko Opravdanje, za sve naše, a ne svoje, neuspehe...

...za sve naše, a ne svoje, greške; za svaku laž koju smo od tada izgovorili, krijući se iza njega, i još gore, iza njegove pogibije.

Danas on ne sme više da bude Izgovor, i, umesto toga, mora da postane Reč, i Ime.

Reč koju nećemo besmisleno da ponavljamo, nego da iza nje stanemo, i Ime koje se izgovara samo kada se posao uradi, onako kako bi ga on uradio, bez kuknjave i uz puno prihvatanje sopstvene odgovornosti.

Njemu nije bio kriv Milošević, nisu mu bili krivi ni SPS ni JUL, ni narod, ni loše godine.

Umesto Suda, on je tražio politiku. Umesto odmazde, on je hteo rešenje. Umesto kazne, on je nudio odgovornost, svoju, za krajnji rezultat."

Bonus video:

(Espreso/Twitter)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.