Hoće da nas destabilizuju: Bakir Izetbegović objavio rat Srbiji!
Foto: Beta

strogo poverljivo

Hoće da nas destabilizuju: Bakir Izetbegović objavio rat Srbiji!

Specijalci te agencije prisluškuju srpski državni vrh!
Objavljeno:

Nakon lokalnih izbora planirana je ograničena destabilizacija i incidenti na tlu Srpske i Srbije. U tu svrhu pokrenuta je široka obaveštajno-bezbednosna operacija „Vruća kasna jesen - rana zima“, koja se izvodi na tlu BiH i Srbije i podrazumeva široka područja aktivnosti koje sprovode obaveštajna i paraobaveštajna tela i organizacije - navodi se u dokumentu.

U informaciji bezbednjaka, između ostalog, piše i da bošnjačka komponenta u OBA mesecima prati i prisluškuje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović, predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića, ali i sam državni vrh Srbije.

Navodno je i srpska BIA „otkrila ovu vrstu agresivnog obaveštajnog delovanja na svom tlu i otkrila mnoge mere praćenja i tehničkog nadzora koje se iz Sarajeva u sklopu ove operacije preduzimaju prema najodgovornijim državnim funkcionerima Srbije, pa i prema premijeru Aleksandru Vučiću“.

foto: Fonet

Premijer Vučić navodno je odlično upoznat sa situacijom i pre izvesnog vremena obavestio je člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića o nezakonitim aktivnostima OBA.

Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost, za „Alo!“ kaže da ova situacija pokazuje samo jedno, a to je da je Srbiji objavljen rat.

-Upoznat sam sa tim dokumentom i treba ga shvatiti veoma veoma ozbiljno, situacija je alarmantna. Ovim je doslovno objavljen rat Srbiji! OBA već godinama snima i prati sve važne ljude u Republici Srpskoj, a sada su to počeli da rade sa državnicima Srbije. Koliko ovu stvar ne nikako ne smemo potceniti, najbolje vam pokazuje to što je na čelu organizacije Osmica, čovek koji je islamista, uključen u sve ključne operacije ID. Sada je pokrenuo akciju protiv Srbije - ističe on.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.