Šabić: MUP više neće dostavljati lične podatke drugima!
Foto: Milan Obradović

doneta odluka

Šabić: MUP više neće dostavljati lične podatke drugima!

Šabić je na svom nalogu na Tviteru naveo da je razgovor s ministrom protekao dobro i da Ministarstvo unutrašnjih poslova više neće objavljivati lične podatke u dnevnim biltenima
Objavljeno:

Lični podaci se tako dostavljaju predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković, prvom potredsedniku vlade Ivici Dačiću, Vrhovnom kasacionom sudu Srbije, Odboru za odbranu i bezbednost, republičkom javnom tužiocu, specijalnom tužiocu, Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).

foto: Zoran Mrđa

Na nivou policijskih uprava, ovi podaci dostavljaju se selektivno predsednicima sudova, tužiocima, načelnicima okruga, gradonačelnicima, predsednicima opština, predsednicima gradskih i opštinskih skupština, načelnicima centara BIA i drugima. - Ako je svrha informisanja određenog kruga organa ili osoba o određenim događajima, ona se može ostvariti i bez konkretnih podataka o ličnosti. Distribucija tih podataka bez valjanog pravnog osnova bez sumnje predstavlja nezakonitu obradu podataka u smislu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti - ocenio je juče Šabić. On je dodao i da dostavljanje ličnih podataka na adrese širokog kruga nenadležnih organa, a posebno nosilaca političkih funkcija, objektivno podrazumeva i povećava rizik njihove zloupotrebe.

(Espreso.co.rs/ B92.net)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.