VULIN OBIŠAO 72. BRIGADU I VIDEO NEŠTO ŠTO GA JE ODUŠEVILO: Ima Srbija svoj ponos!
Vulin u poseti brigadi, Foto: BETA/Darimir Banda

vole svoju zemlju

VULIN OBIŠAO 72. BRIGADU I VIDEO NEŠTO ŠTO GA JE ODUŠEVILO: Ima Srbija svoj ponos!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Objavljeno:

Ministar Vulin je istakao da je obučenost i motivisanost pripadnika 72. brigade za specijalne operacije za primer svim pripadnicima vojske, ali i svim građanima Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

- Opremljeni su najmodernijim sredstvima. Obučeni su, ali iznad svega, vole svoju zemlju i svoj poziv - istakao je Vulin. Podsetio je da su naređenjem vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića od 18. decembra 2019. godine, postali brigada i naveo da su se na taj način samo vratili tamo gde im je uvek bilo mesto, u viši rang, među najbolje, zato što i jesu najbolji.

- Srbija će nastaviti da ulaže u razvoj 72. brigade za specijalne operacije jer način na koji ona to vraća državi Srbiji vredi svakog ulaganja u nju - naveo je Vulin. Istakao je da je sa pripadnicima te brigade naša zemlja sigurna i mirna. Tokom današnjeg obilaska, pripadnici 72. brigade za specijalne operacije prikazali su elemente fizičke obuke poput savlađivanja poligona i pešadijskih prepreka, kik boksa, realnog aikidoa, kao i segmente alpinističke, vatrene i taktičke obuke. Takođe, prikazan je deo naoružanja i vojne oprema koju pripadnici te brigade koriste za izvršavanje svojih zadataka.

Pripadnik bataljona za specijalne operacije Sokolovi objasnio je da je u streljani za situaciona gađanja danas prikazano nekoliko segmenta vatrene obuke. Kako je naveo, prikazano je kako pripadnici tima koriste naoružanje prilikom uništenja terorista u urbanoj sredini, pri upadu u prostorije, sa ciljem da se jednovremeno upadne u prostoriju, eliminišu teroristi, a taoci ostanu nepovređeni. U drugom segmentu, prikazano je kako pripadnici bataljona koriste zaklone koji se nalaze na bojištu, kako menjaju stavove i kako jedan drugog podržavaju u izvršenju vatrenih zadataka. Takođe, jedan od segmenata obuke bila je i situacija prilikom napada na štićenu ličnost. Pripadnik bataljona za specijalne operacije Grifoni naveo je da se taktička obuka i taktičko uvežbavanje u tom bataljonu realizuju svakodnevno.

Današnji segment taktičke obuke konkretno se odnosio na borbu protiv terorista u ruralnoj sredini, ispričao je on i dodao da je ta obuka neophodna i bitna radi obuke novoprimljenih pripadnika, uvežbavanja starijih pripadnika i usaglašavanja svih pripadnika tima kao jedinstvene celine u radu.

Na kraju obilaska, u znak sećanja na ukazano poverenje, podršku i pomoć tokom proteklih godina, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan uručio je ministru Vulinu obeležja svih sastava te brigade i album sa fotografijama sa događaja brigade kojim je prisustvovao ministar odbrane.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.