DAČIĆ SE OGLASIO POVODOM GODIŠNJICE NAPADA U SAD: Evo šta je tačno rekao!
Ivica Dačić, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

saopštenje

DAČIĆ SE OGLASIO POVODOM GODIŠNJICE NAPADA U SAD: Evo šta je tačno rekao!

Srbija je "deo globalnih napora u borbi protiv terorizma" koji, rekao je Dačić....

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, rekao je danas da je 11. septembar 2001. godine, kada su izvedeni teroristički napadi na SAD, bio jedan od "definišućih datuma" u savremenoj istoriji.

"Srbija potvrdjuje svoju solidarnost sa Sjedinjenim Državama u borbi za očuvanje zajedničkih vrednosti i sećanja, kao jedinog načina da se spreči neki novi 11. septembar", rekao je Dačić na konferenciji "Pamtimo i stojimo uz SAD", u organizaciji Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Srbija je "deo globalnih napora u borbi protiv terorizma" koji, rekao je Dačić, "ima za cilj ugrožavanje i razaranje poznatog i na pozitivnim vrednostima zasnovanog načina života naše civilizacije".

On je rekao da je srpski narod mnogo puta bio suočen s "tragedijama koje su ostavljale dubok trag u kolektivnoj svesti i definisale budućnost našeg regiona", te zato "dobro razume značaj održavanja kulture sećanja i solidarnosti i značaj koji američki narod pridaje ovom datumu" 11. septembru.

Dačić je na kraju govora pomenuo "prošlonedeljni dogovor" Beograda i Prištine u Vašingtonu, ocenivši da "sigurno ne bi bio postignut bez presudne uloge SAD-a i predsednika Donalda Trampa", što "dokazuje da je američka strana jedan od naših ključnih partnera u procesu postizanja trajnog i održivog rešenja problema Kosova i Metohije".

"Pozdravljamo nameru SAD da budu više prisutne u regionu, kako ekonomski tako i politički, posebno imajući u vidu da svi zajedno stremimo istom cilju - očuvanju mira i izgradnji prosperitetnijeg i za život privlačnijeg Zapadnog Balkana", zaključio je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.