SRBIJA DOBILA JAK SIGNAL OD AMERIKE I ZAPADNE EVROPE! VUČIĆEVA poseta Vašingtonu sve BOLJA!
Foto: printscreen

ulagaće se u srbiju

SRBIJA DOBILA JAK SIGNAL OD AMERIKE I ZAPADNE EVROPE! VUČIĆEVA poseta Vašingtonu sve BOLJA!

„Sporazum je jak signal kreditnim agencijama i investitorima i pokazuje koliko suSAD zainteresovane da rade sa nama važne projekte“, rekao je Aleksandar Vučić

Objavljeno:

"Amerikanci će sa nama zajedno raditi i nadgledati velike projekte - izgradnju auto-puta do Prištine, pa će i Albanci morati da urade svoj deo puta. Dogovorili smo kako da izgradimo prugu i kako da povežemo Prištinu sa centralnom Srbijom preko Merdara", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije izjavio je da sporazum koji je potpisan u Vašingtonu podrazumeva da Američki razvojni fond otvara kancelariju samo u Beogradu, ne i u Prištini, kao i nigde u regionu, te istakao da je na to veoma ponosan.

Vučić je u izjavi medijima rekao da to znači "jak signal" svim kreditnim agencijama, signal investitorima, kako američkim, tako i zapadnoevropskim da ulažu u našu zemlju,

Kako je rekao, u sporazumu se govori kako će Eksportna banka Amerike da podržava projekte i kako da prelaz preko Merdara bude efikasniji.

"Osim toga, Albanci su se obavezali da će da pristupe Mini Šengenu – biće jedinstveno tržište što znači slobodniji protok robe i ljudi, nema više prepreka, a pošto imamo najmoćniju ekonomiju to nama najviše odgovara“, istakao je Vučić.

„To je važno sa Srbe sa KiM. To je važno za sve građane Srbije“, dodao je.

Dve strane se slažu da će zajedno sa američkim organima raditi na fizibiliti studiji da se podele energetski resursi jezera Gazivode, kazao je.

"Napravili smo dobar sporazum za Srbiju, postignut je ogroman korak napred. Za nas je veoma važno da kroz ovaj sporazum direktno uređujemo odnose sa najvećom silom sveta i da se bavimo ekonomijom pre svega", objavio je Vučić na svom Instagram profilu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.