STIGLA PRVA PARTIJA RUSKE VAKCINE PROTIV KORONE: Evo kada će POČETI prve VAKCINACIJE!
„Moskovljani mogu od danas da se prijave za učešće u istraživanju i da prvi prime vakcinu“, dodala je Rakova., Foto: Profimedia

Vakcina

STIGLA PRVA PARTIJA RUSKE VAKCINE PROTIV KORONE: Evo kada će POČETI prve VAKCINACIJE!

Vakcina mora da se čuva u posebnim uslovima, zato su za sve tri klinike kupljeni specijalni zamrzivači, koji mogu da postignu temperaturu do minus 40 stepeni

Objavljeno:

Prve doze vakcina protiv virusa korona za sprovođenje kliničkih ispitivanja su stigle u tri moskovske klinike, saopštila je zamenica gradonačelnika ruske prestonice za pitanja socijalnog razvoja Anastasija Rakova.

Danas su u tri moskovske klinike stigle prve isporuke vakcina protiv virusa korona u cilju postregistracionih istraživanja, to su: gradske poliklinike broj 2, 220 i 62. Medicinske ustanove su potpuno spremne za početak istraživanja koje je planirano za sledeću nedelju“, rekla je Rakova.

Vakcina mora da se čuva u posebnim uslovima, zato su za sve tri klinike kupljeni specijalni zamrzivači, koji mogu da postignu temperaturu do minus 40 stepeni.

„Moskovljani mogu od danas da se prijave za učešće u istraživanju i da prvi prime vakcinu“, dodala je Rakova.

Sve tri klinike imaju akreditaciju Ministarstva zdravlja Rusije za klinička ispitivanja. Stručnjaci će sprovoditi preglede kako bi otkrili moguće kontraindikacije, a učesnici istraživanja će tokom šest meseci imati stalan medicinski nadzor.

Rusija: Dobili smo potvrdu da je vakcina „Sputnjik“ dobra

Vlada Moskve i Naučni institut „Gamalej“ Ministarstva zdravlja Rusije pozivaju stanovnike prestonice da učestvuju u kliničkom ispitivanju vakcine protiv kovida 19. Vakcinacija će biti besplatna za 40.000 dobrovoljaca. Mogu se prijaviti svi punoletni građani Rusije koji imaju zdravstveno osiguranje u Moskvi, koji nemaju respiratornih infekcija i nisu bolesni dve nedelje do momenta vakcinacije.

Dobrovoljci ne smeju da boluju od virusa korona (moraju da imaju negativan PCR test), negativan test na antitela IgM i IgG i da nisu minimum dve nedelje bili u kontaktu sa bolesnima od kovida 19. Žene moraju da imaju potvrdu da nisu trudne, a u slučaju da se jave parovi, koji planiraju u naredna tri meseca proširenje porodice, njihovo učešće neće biti moguće.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.