Vučić o borbi protiv epidemije: Ne vodimo političku bitku već bitku za živote i zdravlje ljudi
Vučić, Foto: EPA_EFE/KOCA SULEJMANOVIĆ

PREDSEDNIK IMA REČ

Vučić o borbi protiv epidemije: Ne vodimo političku bitku već bitku za živote i zdravlje ljudi

Komentarišući kritike dela opozicije upućene članovima Kriznog štaba za suzbijanje epidemije i optužbe o navodnom sakrivanju pravog broja inficiranih i umrlih od posledica infekcije, Vučić je rekao

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vlasti u borbi protiv epidemije koronavirusa ne vode političku bitku "već bitku za živote i zdravlje ljudi".

Komentarišući kritike dela opozicije upućene članovima Kriznog štaba za suzbijanje epidemije i optužbe o navodnom sakrivanju pravog broja inficiranih i umrlih od posledica infekcije, Vučić je rekao:

- Kada neko očekuje da mu zarazna bolest bude saveznik u političkom smislu, to sve govori o njemu. Teško im je da kažu da nema opreme ni bolnica jer smo sve promenili u odnosu na njihovo vreme pa pošto ne mogu da kažu da nedostaju respiratori onda napadaju Krizni štab jer kao nešto krije. Može da krije mrtve i bolesne samo onaj ko testira 1.000 ljudi dnevno, a ne 12.000 kao što to radi Srbija - rekao je Vučić.

Ponovio je da Srbija ima "više nego dovoljno" respiratora koji se kako je naveo, svakog dana isporučuju bolnicama kojima su potrebni.

- Da stajem na stranu političkih neradnika iz raznih stranaka protiv vrednih lekara, to neću da prihvatim i da u tome učestvujem - rekao je Vučić novinarima u Sremskoj Mitrovici posle obilaska pripadnika 15. tenkovskog bataljona Vojske Srbije.

Dodao je da su opozicione stranke koje kritikuju rad Kriznog štaba i postupanje države tokom epidemije, pale na 4,5 odsto podrške gradjana po rezultatima poslednjeg istraživanja javnog mnenja.

- Neće narod protiv svojih lekara, protiv svoje države, neće da ulazi u to vrzino kolo mržnje. Neki iz opozicije kao da ništa ne razumeju ali demokratsko pravo svakog je da izgovori šta želi, da se okuplja kako želi - dodao je predsednik Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.