Čeda Jovanović poručio: Srebrenica me boli, treba priznati genocid! (FOTO)
Foto: Twitter/LDP

pomiritelj

Čeda Jovanović poručio: Srebrenica me boli, treba priznati genocid! (FOTO)

Jovanović se osvrnuo na odnose dve zemlje, i na prošlogodišnji incident

Objavljeno: 11:53h

- Prošla je 21 godina, a Srebrenica je i dalje bolno mesto. Ne trebaju nam individualna mišljenja, nego jasan politički stav. Svako ko je počinio genocid i zločin treba odgovarati za njega. Potrebno je što pre doneti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici jer bi takav čin poboljšao odnose zemalja na području bivše Jugoslavije. Ni nakon 21 godinu nije kasno doći u Srebrenicu, ovo je mesto kog se svi trebaju sećati - kazao je Jovanović.

Jovanović je jedini političar iz Srbije koji prisustvuje komemoraciji u Potočarima ove godine. On kaže da se nadao da će Vučićev dolazak u Srebrenicu prošle godine skinuti taj teret sa srpskog naroda, ali je očigledno da to, kako je rekao, ne može niko drugi osim nas samih.

foto: Twitter/LDP

On je primetio da je tokom prošlogodišnjeg Vučićevog boravka izostao jasan stav o tome šta se desilo u Srebrenici i da je ono što se desilo samo dodatno iskomplikovalo odnose. Jovanović je zamerio vlasti Republike Srpske, posebno njenom predsedniku Miloradu Dodiku zato što danas niko iz tog entiteta ne prisustvuje komemoraciji.

(Espreso.co.rs/agencije/Avaz)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.