DEZORIJENTISANO DRUŠTVO LUPA U ŠERPE BOREĆI SE PROTIV POLITIKE LEKARA I VLADE: Čeda oštro u SKUPŠTINI
Čedomir Jovanović, Foto: Ana Paunković

OGLASIO SE

DEZORIJENTISANO DRUŠTVO LUPA U ŠERPE BOREĆI SE PROTIV POLITIKE LEKARA I VLADE: Čeda oštro u SKUPŠTINI

Jovanović ističe i da su građani 96. lupali u šerpe, jer je Slobodan Milošević pokrao izbore, dok se "danas beži od izbora, da bi lupali u šerpe"

Objavljeno:

Više nego ikad nam je potreban zajednički dogovor, poručio je danas lider LDP Čedomir Jovanović u skupštini i istakao da se isto tako nikada neće pomiriti sa stavom da je Srbija diktatura.

"Nikad se neću pomiriti sa stavom da je Srbija diktatura. Šta je problem danas? Što je Vučić Vučić, što sam ja ja, što mi iz svoje kože ne možemo i što je Đilas Đilas. To je problem", rekao je Jovanović.

Kaže da građani u 20 sati aplaudiraju lekarima, dok u 20.05 sati "dezorijentisano i urnisano društvo lupa u šerpe boreći se protiv diktature, a 'diktatura' je politika koju sprovodi vlada u dogovoru sa lekarima, kojima se na stepeništu ovog parlamenta preti".

Jovanović ističe i da su građani 96. lupali u šerpe, jer je Slobodan Milošević pokrao izbore, dok se "danas beži od izbora, da bi lupali u šerpe".

"Nemam ništa protiv i moja deca izađu pa lupaju... neka svako lupa, neka pokaže da je nezadovljan, ali oni ne lupaju samo vama (vladi), već i meni i svakom političaru u ovoj zemlji. Lupaju nesposobnom parlamentu, ruini od parlamenta, jer je demorkatija nešto drugo", naglasio je Jovanović.

Zapitao je: je l' živimo u diktaturi, je l hoćemo parlament na sednici ili parlament na stepeništu ispred ove zgrade.

"Ako hoćemo opoziciju u sali, da li smo sposobni i spremni da tu opoziciju čujemo i saslušamo, čak i ako se sa njom ne slažemo", rekao je Jovanović i dodao da smo nažalost u ovu krizu ušli kao politički uništeno društvo.

Kaže i da je za njega vređanje zemlje i dokazivanje naših sposobnosti tako što ćemo preborajavati mrtve sa jedne i sa druge strane granice, ali isto tako i "kada na konferenciji za novinare napujdani kerovi iz tabloida kažu ono što neko iz vlasti ne želi da kaže".

Prekinite sa tim, poručio je Jovanović.

Takođe, dodaje da se njemu, na primer, ne sviđa politika Aleksandra Vulina, ali da bez obzira na to smatra da vanredno stanje nije vreme kada treba da se izdaju saopštenja u kojima se traže nečije ostavke.

Isto tako, dodaje Jovanović, ludilo je likovati u ovoj sitauciji time da nisu u neke ustanove stigle maske...

Jovanović naglašava da je, sa druge strane, ovo prilika da razgovaramo o budućnosti zemllje, kao i da je ovo jedna od poslednjih prilika da za politički razgovor.

Ističe da se svetu sve promenilo, ali da se nažalost ne menja samo srpska politika i međusobni odnosi političara.

Strašan problem ovog vanrednog stanja je način komunikacije, rekao je Jovanović i dodao: "Mi režimo jedni na druge i ujedamo se".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.