VULIN OTKRIO NOVE PODATKE O VOJSCI SRBIJE I KORONI: Ovo su dobre vesti
Ministar je čestitao Dan Vojske Srbije svim njenim pripadnicima, Foto: Ministarstvo odbrane

vojska srbije

VULIN OTKRIO NOVE PODATKE O VOJSCI SRBIJE I KORONI: Ovo su dobre vesti


Ministar Vulin je istakao da sve što je bilo u nadležnosti Vojske Srbije dato je na raspolaganje u borbi protiv Covid-19, ali i za sve ostale potrebe građana.

Objavljeno:

Ministar odbraneAleksandar Vulin čestitao je Dan Vojske Srbije svim njenim pripadnicima i građanima Republike Srbije i poručio da nikada ne možemo da kažemo gde prestaje vojska, a gde počinje narod i da „zato i pobeđuje“. On je gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije najavio današnje otvaranje nove bolnice u Vojnomedicinskom centru "Karaburma" i zahvalio firmi “Termomont” i njenim partnerima na ovoj vrednoj donaciji. Ministar Vulin je istakao da sve što je bilo u nadležnosti Vojske Srbije dato je na raspolaganje u borbi protiv Covid-19, ali i za sve ostale potrebe građana. - Pripadnici Vojske Srbije angažovani su svuda i gde god je to potrebno – vojska je tu. Obezbeđujemo granične prelaze sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, zatim migrantske i prihvatne kampove sa MUP-om i Komesarijatom za izbeglice, 150 objekata socijalne infrastrukture, zatim značajne medicinske objekte. Postavili smo privremene bolnice, obezbeđujemo ih, naši zdravstveni radnici brinu o pacijentima, dakle nema nijednog segmenta života gde Vojska Srbije nije dala svoj maksimum - rekao je ministar odbrane. Prema rečima ministra Vulina, na dnevnom nivou se vodi računa o svakom pripadniku Vojske Srbije. - I ja i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, a pre svih vrhovni komandant Vojske Srbije dobija izveštaj o zdravstvenom stanju svih naših pripadnika. Oni sa lakšim simptomima oboljenja od Covid-19 uglavnom su na kućnom lečenju. Imamo dva pripadnika koja su u dosta teškom stanju i borimo se za njih. Oni su u Kliničkom centru Vojvodine, a ostali su uglavnom otpušteni na kućno lečenje - poručio je ministar Vulin. Ministar Vulin rekao je da je Vojska Srbije sačuvala svoju borbenu gotovost i sve svoje sposobnosti, bez obzira na dodatna angažovanja njenih pripadnika za vreme vanrednog stanja u Republici Srbiji. - Vojska Srbije je u stanju da zaštiti sebe, da zaštiti Srbe bez obzira gde oni da žive, da zaštiti svoje nebo, svoj suverenitet i integritet. Vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić insistira na tome da vojska mora da bude uvek u stanju da ispuni sve svoje ustavne zadatke. Trudimo se i uspevamo u tome da sačuvamo našu borbenu gotovost, da sačuvamo sve svoje sposobnosti bez obzira na koronu - rekao je ministar Vulin. Na pitanje kada će Vojska Srbije imati vežbe sa vojskama drugih zemalja, ministar Vulin je rekao da imajući u vidu trenutnu situaciju oko koronavirusa, u ovom trenutku to niko ne može da kaže sa sigurnošću. - U ovom trenutku trebalo je da imamo nekoliko raznih vojnih vežbi i sa zemljama istoka i sa zemljama zapada. Sve se pomera za septembar ili oktobar ove godine. Da li će toga biti, kada će to biti, niko u ovom trenutku ne može da vam kaže - istakao je ministar odbrane.

Ministar Vulin se osvrnuo i na produbljivanje saradnje između vojski Srbije i Narodne Republike Kine i istakao značaj pomoći koja je stigla od Ministarstva odbrane Narodne Republike Kine, dolazak kineskih lekara eksperata u Srbiju i pismo podrške koje je uputio general Džang Jousja u ime Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine. - Nismo sami. Tu je Narodna Republika Kina, Ruska Federacija, Evropska unija i Turska koje su poslale pomoć. Za nas je veoma važan taj osećaj da nismo sami i da se zna da borba Srbije ima podršku - poručio je ministar Vulin gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Ministarstvo odbrane)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.