OVO JE ZORANA MIHAJLOVIĆ IZJAVILA ZA JEDNU TELEVIZIJU! Mnoge je iznenadilo šta je imala da kaže
Zorana Mihajlović, Foto: Filip Plavčić

niko nije ostao ravnodušan

OVO JE ZORANA MIHAJLOVIĆ IZJAVILA ZA JEDNU TELEVIZIJU! Mnoge je iznenadilo šta je imala da kaže

Mihajlović je podsetila da je na početku epidemije korona virusa data preporuka svim kompanijama da, ukoliko mogu da obezbede punu zaštitu za radnike, ne staju sa radovima

Objavljeno:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da, i pored poteškoća izazvanih epidemijom korona virusa i mera ograničenja kretanja, Srbija beleži rast broja gradilišta u odnosu na prošlu godinu, koja je po svim pokazateljima bila rekordna za gradjevinarstvo.

"U Srbiji trenutno ima oko 57.000 aktivnih gradilišta, što je oko 17.000 više nego u isto vreme prošle godine", istakla je Mihajlović za TV Hepi, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlović je podsetila da je na početku epidemije korona virusa data preporuka svim kompanijama da, ukoliko mogu da obezbede punu zaštitu za radnike, ne staju sa radovima.

"Na svim velikim infrastrukturnim gradilištima se radi, na 11 najvećih projekata imamo oko 3.500 radnika na gradilištima", rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, radovi na deonici brze pruge od Beograda do Budimpešte, Novi Sad- Subotica, koja je trebalo da počne da se gradi u martu ili aprilu, odloženi su za jesen. ;"To je minimalno pomeranje kad uzmemo u obzir situaciju i u Srbiji i u celom svetu", navela je ona.

Mihajlović je dodala i da je u Srbiju od 13. marta ušlo oko 100.000 kamiona, od čega više od 50.000 za potrebe Srbije, a više od 45.000 za snabdevanje regiona.

Govoreći o gradjanima koji su se vratili u Srbiju od početka epidemije, ona je navela da se najveći deo gradjana vratio avionom, i da je "Er Srbija" prevezla oko 13.000 državljana Srbije od početka vanrednog stanja.

Mihajlović je dodala da se u transportnom sektoru najveća šteta odnosi na prevoz putnika i da je verovatno najviše pogodjen vazdušni saobraćaj, te da se procenjuje da gubici "Er Srbije" iznose više od 35 miliona evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.