KOMENTAR TANJE FAJON JE NAJOBIČNIJE ETIKETIRANJE! Vučić odgovorio EVROPSKOJ POSLANICI!
Aleksandar Vučić, Foto: Zorana Jevtić

stav

KOMENTAR TANJE FAJON JE NAJOBIČNIJE ETIKETIRANJE! Vučić odgovorio EVROPSKOJ POSLANICI!

Evroposlanica Tanja Fajon ocenila je juče kao govor mržnje Martinovićevu izjavu u parlamentu da ona ima animozitet prema SNS iz ideoloških razloga, ali i zato što dolazi iz države koja je bila u sastavu SFRJ

Objavljeno:

Komentar evroposlanice Tanje Fajon na izjavu šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića je najobičnije etiketiranje, izjavio je danas lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Evroposlanica Tanja Fajon ocenila je juče kao govor mržnje Martinovićevu izjavu u parlamentu da ona ima animozitet prema SNS iz ideoloških razloga, ali i zato što dolazi iz države koja je bila u sastavu SFRJ.

Vučić danas za RTS ocenjuje da je Fajon Martinoviću odgovorila najobičnijim etiketiranjem.

"Martinović je rekao da ona ima animozitet prema SNS iz ideoloških razloga. Taj deo izjave je apsolutno tačan, precizan, bez i jedne ruzne reci i uvrede. Ali je dodao nesto sto nije morao da doda, ali što nije uvredljivo, ni ružno. Dodao je da je to i zbog toga što potiče iz jedne od bivših jugoslovenskih republika koje su bile u sukobu sa Srbijom", objasnio je Vučić.

Kaže da je te reči Tanja Fajon prokomentarisala kao uobičajeni govor mrznje i da je dodala da je Martinović poznat po tome.

"Odgovorila je najobicnijim etiketiranjem. To sto su rekli i jedno i drugo taman vrlo precizno govori, a najviše govori o Tanji Fajon", ukazao je Vučić.

On je dodao da je u evropskoj kulturi da čujete drugacije misljenje, ali da postoji neka Evropa koja ne prihvata da im se kaže neka reč o njima, dok oni svakog dana kažu sta im padne napamet i koliko misle loših i ružnih reci i etiketa o nekom drugom.

"Srbija je demokratska zemlja i možete da kazete šta zelite, ali očekujte i odgovor iz Srbije koji će biti ozbiljan, odgovoran i u skladu sa evropskom demokratskom tradicijom", poručio je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.